Acht arrestaties na kraakactie aan Koninginneweg

Geschreven door de Redactie op zondag 24 maart 2013

Haarlem – Een groep jongeren heeft zondagochtend een woning aan de Koninginneweg voor korte tijd gekraakt. De jongens vielen rond 11 uur het pand binnen. De politie kwam al snel hierna in actie om de krakers uit de woning te halen. Agenten werden hierbij door de krakers met een poederblusser bespoten, bedreigd met een paal en er werden spullen naar de agenten gegooid.

Het achttal kon snel worden overmeesterd en zijn in de boeien geslagen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Agenten hebben de gehele woning doorzocht en enkele spullen veilig gesteld.

Aan het einde van de middag is Salvage ter plaatse gekomen om de woning weer volledig af te dichten.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. joker
  25 maart 2013 op 00:33 | #1

  en terrecht dat dat volk eruit gehaald wordt. blijf met je poten van een andermans bezit af. vaak spreken ze geen eens nederlands. ik heb medelijden met de eigenaar van het pand. hulde voor de politie die lekker heeft doorgepakt dit keer

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Sander
  25 maart 2013 op 16:42 | #2

  Wat erg!
  Ik mag toch zo hopen dat de oude meneer die hier altijd heeft gewoont dit niet te zien krijgt.
  Een pand met details dat even aan gort geslagen wordt? Ook de achterkant is compleet nutteloos gesloopt en is dicht gemaakt met hout.. Het ziet er niet uit, ook lekker voor de verkoop, die toch al zo moeilijk is in deze tijd.

  TIP!!!Blijf van andermans eigendommen af op welke manier dan ook.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Adriaantjuh
  25 maart 2013 op 17:14 | #3

  Hopelijk zijn de kosten (ontruimen, aanhouden en het dichtmaken) en de schade te verhalen op dit krakerstuig!
  Het zal waarschijnlijk beslaglegging worden op hun uitkering, want werken is er natuurlijk niet bij, met dit soort gajes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. De Clown
  26 maart 2013 op 07:26 | #4

  Beteren bestemming is er aan de staat van het pand te zien ook niet. En nu het onstruimd is , blijft het leeg staan ? Hulde !….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Cat.
  26 maart 2013 op 16:46 | #5

  Weet je hoeveel panden er leeg staan en. Dan gaan de prijzen om hoog is ok niet fair dus ja ti’s maar wat je goed vind hea!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Katja
  27 maart 2013 op 18:09 | #6

  Wat maakt het uit of iets leeg staat? zolang het je eigendom niet is moet je er gewoon vanaf blijven. Je gaat toch ook geen auto’s openbreken omdat ze een paar maanden niet gebruikt worden? Veroordelen als inbrekers en de totale kosten die gemaakt zijn laten vergoeden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.