Vijf drankrijders uit het verkeer gehaald bij alcoholcontroles in Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 2 februari 2013

Haarlem – De verkeerspolitie heeft zaterdagavond bij 2 alcoholcontroles in Haarlem 5 drankrijders uit het verkeer gehaald. De eerste controle was zaterdagavond van 19:00 – 21:30 uur op de Zijlweg. Hier werden 235 blaastesten afgenomen en werden 4 drankrijders uit het verkeer gehaald. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Onder hen bevond zich 1 beginnend bestuurder.

De tweede alcoholcontrole van de verkeerspolitie was op de Amsterdamsevaart, van zaterdagavond 22:15 uur tot zondagnacht 02:15 uur. Op de Amsterdamsevaart werden 700 blaastesten afgenomen en werd proces-verbaal opgemaakt voor een automobilist die onder invloed van alcohol had gereden.

De politie controleert 24 uur per dag op het rijden onder invloed van alcohol, om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeersongevallen veroorzaakt door het rijden met een slok op, zijn veelal de meest ernstige letselongevallen.

Daarnaast keren verzekeringen geen schadevergoeding uit als blijkt dat iemand onder invloed van alcohol een ongeval heeft veroorzaakt.

Fotografie: Rowin van Diest

  1. Moi
    3 februari 2013 op 16:37 | #1

    Goede actie!

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.