Overval op tankstation aan de Friese Varkenmarkt in Haarlem [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 9 februari 2013

Haarlem – Tankstation Hendriks aan de Friese Varkenmarkt in Haarlem is zaterdagochtend het doelwit van een overval geweest. De dader bedreigde het aanwezige personeel en sloeg na de overval op de vlucht. Een deel van de buit lag op de grond bij de ingang van de shop bij het tankstation. Bij zijn vlucht verloor de overvaller zijn petje welke op de weg voor het tankstation kwam te liggen.

Een politieagente laat via twitter weten dat de daders van de overval er in een witte Caddy vandoor zijn gegaan en via de Prinsenbrug de Waarderpolder in zijn gevlucht.

De forensische opsporing van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Rikus
  9 februari 2013 op 23:23 | #1

  Gezien de ruime hoeveelheid aan sporen en aanwijzingen zou de politie hier toch snel iemand voor moeten kunnen aanhouden. Ik hoop het in ieder geval, ik mag er graag tanken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Divers
  10 februari 2013 op 09:16 | #2

  Ja hoop dat ze ze gauw oppakken en ophangen zijn we van dat tuig af !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. JaLu
  10 februari 2013 op 11:43 | #3

  We gaan helemaal niemand ophangen!
  Wel een beetje een sukkel geweest om een deel van je buit en je petje te verliezen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bjar
  10 februari 2013 op 19:41 | #4

  Hmmm…. je zou bijna denken dat JaLu zich in deze kringen bevindt. Hij/zij is fel op de reactie van Divers en vind het een sukkel om een deel van je buit en petje te verliezen.
  Even een kleine correctie: Het is een SUKKEL dat hij een overval pleegt! Als je geld wil hebben ga je werken en niet hard werkende mensen hun geld afhandig maken! Maar ja, ze willen nu eenmaal een dikke auto onder hun kont, dure (lelijke) kleding dragen en feestvieren in clubs. En dat verdien je niet als je je school niet afmaakt… niet op een eerlijke manier in iedergeval. Rij een stukje rond in Haarlem Oost en Schalkwijk en je ziet precies op wie dit slaat. Moet je wel in de middag gaan want ’s ochtends liggen ze nog in hun nest te rotten van het inbreken en overvallen van die avond en nacht ervoor.

  Sorry, moest ik even kwijt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Divers
  11 februari 2013 op 07:39 | #5

  @jalu nee helaas niet maar Nederland zou een stuk beter af zijn als we dat wel weer gingen doen! En jij noemt hem gewoom een sukkel het is tuig van de bovenste richel , om deze hard werkende vriendelijke mensen te overvallen . Nou ik hoop dat hij op camera staat, gepakt wordt en dan ipv ophangen beide handen eraf hakken dat mag ook als hij dit maar nooit meer kan doen!
  @ bjar en zo zit het thanks

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. JaLu
  11 februari 2013 op 14:01 | #6

  Ik ben helemaal niet zo fel op de reactie van Divers, maar….
  We gaan nog steeds niemand ophangen en ook geen handen afhakken.
  Laat Nederland eerst eens zijn straffen verzwaren voor dit soort tuig, want de straffen (als je het al een straf kan noemen) zijn een lachertje. Mocht het dan nog nodig zijn om lijfstraffen uit te delen, dan zien we dat dan wel weer.
  En als je dan toch iets of iemand oververvalt, dan vind ik je sukkeltuig als je zoveel verliest.
  En nee, ik hoef niet in Schalkwijk rond te rijden, want ik woon er. Hou toch eens op met hele wijken over één kam te scheren!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Bjar
  11 februari 2013 op 16:15 | #7

  Straffen zoals genoemd worden bedoeld men sarcastisch, ze moeten inderdaad zwaarder. Zoek maar eens op in strafwet voor diefstal. Mag al 4 jaar voor gegeven worden maar volgens mij gebeurd dat nooit. Zet die lui die inbreken maar eens een paar jaar vast, breken ze in iedergeval die paar jaar niet in en heeft men daar geen last van. Overvallen? Zelfde laken en pak. Zet ze 10 jaar vast en je hebt tien jaar iemand die overvallen pleegt van straat. Integreren in de maatschappij doen ze toch niet meer. Kijk maar naar dat programma wat Buch had met die bajesklanten, zodra ze buiten komen vervallen ze weer in het oude want ze kunnen niet anders.

  Schalkwijk scheer ik niet over 1 kam. Maar daar komen de meesten wel vandaan en hangen daar rond. Die figuren hebben kleding aan wat mijn maandsalaris is, dat kon ik op mijn 14-18 jaar niet betalen. Wie dat niet ziet is naïef.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Divers
  11 februari 2013 op 17:55 | #8

  Bedankt Bjar goed toegelicht hoef niets toe te voegen, JaLu ik vind dat de straffen ook veel zwaarder moeten en als dat niet werkt ga ik toch voor die lijfstraffen hahaha!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.