Haarlemmer met teveel alcohol op gaat ondanks waarschuwing toch rijden

Geschreven door de Redactie op donderdag 31 januari 2013

Haarlem – Op donderdagmiddag omstreeks 14:20 uur zag de politie een personenauto staan op een parkeerplaats op de Sportweg in Haarlem. In de auto zat een 42-jarige Haarlem die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had bloeddoorlopen ogen en sprak met een dubbele tong.
.

Omdat de man nog niet had gereden en hier ook geen aanstalte toe maakte werd hem geadviseerd zich door iemand op te laten halen en beslist niet te gaan rijden.

Kort nadat de politie was vertrokken, zagen zij de man toch rijden. Hij werd aangehouden en moest een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij vijfenhalf maal het voor hem geldende maximum had gedronken. De man blies 1210 ug/l in plaats van het maximum van 220 ug/l.

De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs afgeven.

  1. Moi
    2 februari 2013 op 10:17 | #1

    In sommige landen is het al verboden om beschonken achter het stuur plaats te nemen, ook al sta je stil. Iemand die zo veel gedronken heeft gaat echt geen advies opvolgen ook al zouden ze het wel willen, zodra de politie weg is zijn ze het advies allang weer vergeten.
    Misschien dat de agenten dit ook doorhadden en zijn gaan wachten of de man toch zou gaan rijden.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.