Diverse aanhoudingen tijdens horecanacht in centrum Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 22 december 2012

Haarlem – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens horecatoezicht in het centrum van Haarlem diverse personen aangehouden. Na een melding van een opstootje gingen agenten rond 01:00 uur naar de Riviervismarkt. Hier waren een aantal mannen aanwezig die ruzie hadden gehad met elkaar.
.

De agenten probeerden een gesprek aan te gaan met de mannen die echter niet wilden luisteren en de agenten beledigden. Eén van de agenten werd bespuugd en vastgegrepen. De man die dit deed, een 45-jarige Haarlemmer, werd aangehouden en moest met geweld overgebracht worden naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Op de Kleine houtstaat werd omstreeks 01:50 uur een 39-jarige Haarlemmer aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Na het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid werd hij vastgehouden door een getuige die de man even later overdroeg aan de politie. Zowel fysiek als verbaal was de man erg agressief waardoor de agenten de man met geweld moesten afvoeren, ook om te voorkomen dat de man zichzelf ernstig verwondde. De man raakte licht gewond tijdens het transport naar het bureau en na medische behandeling werd hij ingesloten.

Omstreeks 03:20 uur werd in de Smedestraat een 29-jarige man uit Haarlem aangehouden. De politie had een melding gekregen dat deze man verboden wapens bij zich had, waaronder pepperspray. Agenten troffen dit even later inderdaad aan bij de man. Ook had de man een mes bij zich. Omdat hij zich verzette tegen de aanhouding, werd hij met geweld overgebracht naar het bureau.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

 1. hans
  22 december 2012 op 20:01 | #1

  Goed dat er tegen dit soort mensen opgetreden word, deze mensen verpesten een leuke avond voor de rest. Mag van my best nog harder tegen opgetreden worden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. knight
  23 december 2012 op 02:07 | #2

  Lijkt erop dat er alleen aandacht is voor het gebied rond de grote markt terwijl er helaas nog wel meer gebieden zij- waar horecatoezicht nodig is. Kom ook even door de ridderstraat zou ik zeggen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Cin
  23 december 2012 op 09:37 | #3

  Grappig dat ik altijd denk dat de jeugd van die raddraaiers heeft, maar ik in dit stukje lees, datt gaat om mannen van “middelbare” leeftijd, of althans …. Volwassen zijn….. Treurig dat je je zo gedraagt hoor en kansloos om avonden van mensen te vergallen. Aanpakken die mensen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Debouncer
  23 december 2012 op 10:54 | #4

  Vind politie geweld bij aanhouding acceptabel? Ik bedoel in de zin van half in elkaar trappen. Dit komt uit een gesprek tussen 2 agenten bij Febo (!) Één van de twee was nota bene een inspecteur. Deze 2 stonden daar de aanhouding van iemand te bespreken die cocaIne bij zich had naar ik begreep. Uitermate onprofessioneel gedrag. Hou mijn hart vast als ik onverhoopt eens mocht worden aangehouden. O ja, de begroeting van deze twee bij Febo verliep op dezelfde wijze als te doen gebruikelijk is bij groepen hangjongeren. Droevig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Mil
  23 december 2012 op 12:42 | #5

  Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd staat er. Eigenlijk hoort er te staan: Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt met gelijke proportie beantwoord.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 666
  27 december 2012 op 06:03 | #6

  Als ik dit zo lees is de politie zelf het geweldadigst

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.