Woningbrand blijkt lekke schoorsteen in de Damiatestraat

Geschreven door de Redactie op dinsdag 20 november 2012

Haarlem – De brandweer werd dinsdagmiddag gealarmeerd voor een woningbrand. Rond kwart over twee kwam er veel rook uit het dak van een woning aan de Damiatestraat waarop buurtbewoners de brandweer alarmeerde. Al vrij snel werd duidelijk waar de rook vandaan kwam.
.

De bewoner had een dag eerder de woning opgeleverd gekregen en omdat er geen verwarming aanwezig was besloot hij de openhaard aan te steken. De schoorsteen van de woning bleek echter lek te zijn waardoor het rook via het dak naar buiten kwam.

De brandweer heeft de blokken hout naar buiten gebracht en deze met een straal water geblust. De bewoner zal voorlopig een andere oplossing moeten zoeken om zijn woning verwarmd te krijgen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.