Bestuurder uit auto geknipt na kop-staartbotsing in Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op dinsdag 20 november 2012

Haarlem – Op de Camera Obscuraweg zijn dinsdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Rond kwart voor drie reed een automobilist tegen een auto aan die ter hoogte van de Bohnweg voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen.
.

De bestuurder van de voorste auto is door de brandweer uit de auto geknipt. De andere bestuurder kon zelf uitstappen. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval ontstond er een flinke file vanaf de A200 de Waarderpolder in. De VOA is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Mike
  20 november 2012 op 16:59 | #1

  Op de laatste foto zie je nog de schade van het vorig ongeluk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. JaLu
  20 november 2012 op 17:55 | #2

  Ja, gaat lekker daar in de Waarderpolder. Ook goed om te weten dat je in een Smart niet eens zelf ergens tegenop hoeft te knallen om bekneld te komen zitten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 2037
  20 november 2012 op 19:38 | #3

  Dit ongeval komt door dat bord, er is iets met dat bord. Is al het tweede ongeval in een aantal dagen..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Gekke Henkie
  20 november 2012 op 23:44 | #4

  Automobilisten die er onbekend zijn knallen gewoon door die fly-over op met 100/120km/h. Ondanks de borden van 50km/h!
  Drempeltje of een flitspaal doet wonderen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 2037
  21 november 2012 op 05:53 | #5

  @Gekke Henkie

  Ja een racebaan is het zeker, schrikbarend hoe sommige daar rijden. Zelfs het stoplicht wat soms op rood staat houd die kneuzen niet tegen. Vorig jaar stond de Politie nog weleens te controleren met een lasergun, zouden ze juist nu vaker moeten gaan doen. Het wordt donker en weer gevaarlijk nat op de weg. Voor veel automobilisten is het een uitdaging ook zo hard mogelijk de bocht in te gaan richting de PTT toren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Misha
  21 november 2012 op 07:51 | #6

  Ik kwam daar rond 16:00 in de file terecht, rond 16:30 konden we weer rijden, en was alles opgeruimd. Daar zijn de hulpdiensten flink mee bezig geweest, hopelijk komt het allemaal goed met de bestuurder(s).

  Het verbaast mij eigenlijk dat dit niet bijna dagelijks gebeurt bij het stoplicht bovenop de Fly-over, zo slecht ontworpen. Dit betreffende stoplicht is eigenlijk erg goed te overzien. En wie zegt dat het hier (alleen) de snelheid is geweest? Dit lijkt meer op onoplettendheid, slecht rijderschap. Ik pleit meer voor her-examens elke 5-10 jaar, waar ook ik helemaal niet op zit te wachten, maar waar je wel een heleboel zeer slechte bestuurders mee filtert en goede bestuurders weer bijleert (dus ook ikzelf). Ipv maar weer te gaan staan flitsen, daar spek je alleen de schatkist mee.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Spaarne
  21 november 2012 op 09:47 | #7

  Ik zat er midden in .werd onder aan de kegge brug terug gestuurd .

  Had nog net op tijd door dat ik beter via Haarlemmerliede kon .
  Dat ging prima .
  Had gezien dat het stil stond richting Amsterdamse poort .
  Zag grote vrachtwagens keren onder aan de kegge brug
  Levensgevaarlijk .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. suus
  21 november 2012 op 12:08 | #8

  In het stuk staat dat de smart stond te wachten voor rood licht….. De andere bestuurder heeft dus of niet opgelet of te hard gereden…. Hij zal het weten!
  Het zijn de stoplichten bij de ikea en die zijn echt wel overzichtelijk! Niets met de fly over van doen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. ik1981
  21 november 2012 op 15:26 | #9

  Ben het met je eens @gekke henkie, er wordt daar niet gereden, maar gevlogen… Als ik via de oude fly-over richting waarderpolder ga, kijk ik eerst nog ff goed naar rechts voordat ik em d’r op stuur, sommigen willen ook nog weleens door het rode licht vliegen vanaf de nieuwe fly-over! Maar goed, dit is “beneden” gebeurt, ik hoop dat alle betrokkenen helemaal opknappen! En ik ben blij dat ik geen Smart rij, sjeezus :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Hoi!!!!!!!!!!!!!!!!!
  21 november 2012 op 15:37 | #10

  inderdaad als je van de “oude” fly-over komt moet je eerst altijd even goed kijken voor dat je er op stuurt. Weet nog de eerste keer dat ik daar reed en me meteen rot schrok van een m****** die daar veels te hard door het rood over de “nieuwe” fly-over aan kwam. is er neit heel veilig op geworden vind ik

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. pieter
  21 november 2012 op 19:49 | #11

  Tja je kan hier heel veel over typen… maar volgens mij hebben de geleerde ooit eens een schaal model gemaakt …. of is deze FLY-OVER er heel spontaan gekomen…onder het mom van!!

  Laten we wel zijn maar sinds de komst van deze FLY-OVER is het behoorlijk raak in de waarderpolder kwa ongelukken…en aanrijdingen!

  Het begon met een dodelijk ongeval op een dood lopen stuk op de wateringweg, en daarna was het gewoon een wekenlijks gegeven???

  En als antwoordt krijg je gewoon tja ze zullen wel te hard gereden hebben…haast enz enz!!

  Maar volgens mij…(en wie ben ik) is de waarderpolder een industrieterrein als origine… maar nu een omleiding of alternatieve route om haarlem met zijn … binnen stad te ontzien!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. mij
  22 november 2012 op 09:27 | #12

  Waarom geeft iedereen altijd de nieuwe wegen de schuld? Als je het niet overzichtelijk vind neem je gas terug.
  Als je er niet bekend bent, neem je gas terug.
  Laten we gewoon is naar alle weggebruikers kijken hoe die actief zijn in het verkeer
  Als iedereen zich normaal aan de regels houd… gebeuren er ook geen ongelukken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. marco
  22 november 2012 op 09:27 | #13

  Ook ik rij dagelijks de waarderpolder in om me centjes te gaan verdienen, echter ik had het al heel snel bekeken met die fly-over en het erachterliggende knooppuntje.
  Heb 2 x vol in de ankers gestaan omdat er weer een coureur was die ff snel het rode licht meepikte.
  En ik ben echt geen racer.

  Rij nu gewoon dagelijks langs de hoofdwerkplaats, en de koepel, en dan gewoon lekker de oude weg op.
  Bevalt me prima……..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. ik1981
  22 november 2012 op 14:06 | #14

  Omdat het zo is @mij, sinds de nieuwe fly-over in gebruik is, en, zoals Pieter al aangaf, de waarderpolder nu gebruikt wordt als omleiding en alternatief ivm de binnenstad, is het zo ontzettend veel drukker geworden in de waarderpolder, dat het vanzelf al onoverzichtelijker is geworden daar! Sinds ze deze “omleiding” gebruiken, zijn er al talloze ongelukken gebeurt waar een aantal levens aan een zijden draadje hebben gehangen! Dat heeft weinig te maken met eventuele snelheden alswel met dat de waarderpolder hier helemaal niet voor ontworpen is, voor deze hoeveelheden verkeer wat er nu dagelijks door heen raast… Correct me if i’m wrong, maar zo zie ik het…
  En dat doe je slim @marco!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. #Martin
  22 november 2012 op 19:27 | #15

  Hallo, ik ben in 2009 op dezelfde plek aangereden toen ik voor het rood licht stond te wachten.
  Dit was nog voor de fly-over, tegenpartij sorry meneer agent ik zag die bus niet staan??
  Echt megaklap. Dus ik denk dat opletten nog steeds het belangrijkste is! En idd toch maar een fllitspaal, dat helpt zeker! Dus gekke henkie da’s zo gek nog niet ;-)
  Kijk maar verderop bij halfweg.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Odin50
  23 november 2012 op 18:56 | #16

  Zoals eerdere reacties het is daar levensgevaarlijk, niet zozeer door de wegen maar wel door de randdebielen die daar laagvliegen alsof t een formule 1 race baan is.
  Als de politie daar op een tuinstoel gaan zitten met camera zijn ze in een dag rijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Mij
  23 november 2012 op 22:52 | #17

  @ik1981
  Dus alsnog geven we nieuwe wegen de schuld.
  Ja sinds de fly over zijn er misschien meer ongevallen gebeurt.
  Maar alsnog kan de weg daar niks aan doen. Zijn de bestuurders en hun zware rechter voet en kleuren blind voor het rode licht & telefoon belangrijker dan de weg.
  En het lijkt nu alsof er meer verkeer doorheen rijd omdat het van een kant komt. Vroeger kwam het verkeer ook vaak van beide kanten maar dit is nu niet meer vanwege die fly over.

  En idd zet er flitspalen neer… Kijk hoe rijk justitie dan wordt van de racers in haarlem!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. ik1981
  24 november 2012 op 09:37 | #18

  @Mij
  Je mag lezen wat je wilt, goed? Ik leg uit dat het middels door de nieuwe fly-over drukker en dus onoverzichtelijker is geworden. Ik zeg ook dat het “weinig” en dus niet HELEMAAL NIET met snelheid heeft te maken. Ik weet ook dondersgoed hoe de situatie ervoor was, het feit is dat de waarderpolder simpelweg niet “gebouwd” is op de hoeveelheden verkeer wat er nu doorheen rijdt, er rijden er ook een heleboel die er eerst niet doorheen reden, snap je? Dat heeft niet alleen te maken met welke richting ze er in rijden.
  En het verbaast me dat er nog geen vaste flitspaal staat, dat zou al een heel stuk schelen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Dinat
  8 december 2012 op 18:50 | #19

  Ik heb dat ongeval van heel dichtbij gezien. Sterker nog, ik zie praktisch elk ongeval dat daar plaats vind. Maar goed, in bijna alle gevallen gebeuren de aanrijdingen op de kruising tegenover IKEA en niet bij de fly-over. Met een gezond verstand en redelijk houdend aan de geldende snelheid, gebeuren er geen ongelukken. Bij het ongeval eerder die week, waarbij het bord werd geraakt, was een eenzijdig ongeval zonder ernstig letsel. De bestuurder bemekte het stilstaande verkeer te laat op en stuurde naar rechts. (zie melding op deze site!) Bij deze situatie was het zelfde aan de hand. Mijn collega stond naast de smart toe die werd aangereden. De bestuurster van de aankomende auto reed met een te hoge snelheid en zag niet dat het licht nog op rood stond. De bestuurder van de Smart is niet uit de auto geknipt omdat deze bekneld zat (was geen sprake van) maar ivm mogelijk wervel fractuur. De bestuurster van de zwarte WV Lupo is door het Ambu personeel uit de auto gehaald en afgevoerd. Op de vraag of het nu allemaal zo veel gevaarlijker is geworden daar? NEE, gebruik je gezond verstand en let op het verkeer dat voor je rijd en/of staat. En vindt je het eng> Prima, daan rij je maar om en kom je via de andere kant binnen. De verantwoordelijkheid ligt NIET altijd bij de wegbeheerders maar OP DE EERSTE PLAATS BIJ DE WEGGEBRUIKERS!!!!!! En dat zijn wij.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.