Handhavers nu ook met handboeien de straat op

Geschreven door de Redactie op dinsdag 27 november 2012

Haarlem – Een groep van 12 Haarlemse handhavers hebben meer bevoegdheden gekregen. Vanaf gisteren zijn deze handhavers voorzien van handboeien die ze mogen gebruiken indien noodzakelijk. Deze extra bevoegdheid draagt bij aan het Handhavingsbeleid om zwaarder in te zetten op het voorkomen en bestrijden van overlast in de openbare ruimte.

De aanvulling in de uitrusting is mogelijk door het behalen van het examen Regeling en Toetsing Geweldbeheersing III. De intentie is om in de toekomst alle integrale handhavers deze bevoegdheid tot het gebruik van handboeien te laten halen.

  1. Jan
    28 november 2012 op 08:27 | #1

    Die gaan der geheid misbruik van maken. Het gehele niveau ligt bij sommige handhavers niet echt hoog, ik hoop dat de keuze van 12 goed genomen is want der zitten ook een paar verstandige tussen. Als je ziet hoe sommige der in Amsterdam mee omgaan, totaal niet capabel voor. Maar helaas is de tijd zo dat ze niet zonder over straat kunnen lopen.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.