Brandweer druk bezig met diverse stormschades in Haarlem [video]

Geschreven door de Redactie op zondag 25 november 2012

Haarlem – De brandweer heeft zondag al meerdere keren moeten uitrukken voor stormschades. In de hele regio zijn veel meldingen waar bomen omgewaaid zijn, daken los laten of andere problemen zijn ontstaan door de storm. Ook in Haarlem is de brandweer al meerdere keren op pad geweest.
Update: 17:45 uur.

Update 12:00 uur:
Een dakrand heeft de storm die deze zondag over de regio waait niet overleeft. Rond het middaguur werd de brandweer gealarmeerd om assistentie te verlenen in de Djambistraat in Haarlem-Noord. De dakrand van de woning was naar beneden gewaaid, ook bij andere woningen in de straat was een deel van de dakrand naar beneden gekomen.

Brandweermannen zijn met een ladderwagen het dak op gegaan om een deel van het loszittende lood en rest van het dak veilig te maken zodat er geen gevaar meer is voor voorbijgangers.

Video: Clifford Smit
Fotografie: Michel van Bergen

Update 13:00 uur:
Op de Engelandlaan raakte enkele doeken van een steiger los. De brandweerlieden hebben de los geraakte delen van de steiger afgehaald en de andere doeken gecontroleerd.

Fotografie: Rowin van Diest

Update 14:00 uur:
De brandweer is zondagmiddag met spoed naar de Kleine Houtweg gereden. Rond twee uur kwam de melding binnen dat er ter hoogte van de Hildebrandlaan een boom erg scheef stond en ieder moment over de weg kon vallen. De brandweer kwam daarom met toeters en bellen ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

In eerste instantie werd geprobeerd om met wat duw- en trekwerk de boom om te halen, maar de boom bleek toch nog wat steviger te zijn. Een kettingzaag moest er aan te pas komen om de boom tegen de vlakte te werken.

De boom zal komende week door een gespecialiseerd bedrijf in stukken gezaagd worden zodat het bospad ook weer begaanbaar is.

Fotografie: Rowin van Diest

Update 15:30 uur :
De brandweer is zondagmiddag in actie gekomen nadat er op de meldkamer een melding was binnengekomen dat er een losgeslagen boot in het Spaarne zou drijven. De brandweerlieden troffen de boot ter hoogte van het politiebureau aan de Koudehorn aan.

Omdat de boot op dat moment al tegen de kade aanlag kon een brandweerman vanaf de kant de boot in. De boot is vervolgens tegen de kade aangelegd en met een paar touwen stevig aan de kant vastgemaakt.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. renevanderpoll@.com
  25 november 2012 op 22:13 | #1

  wat zal de politie en brandweer het druk heben
  met het weer en de storm
  groetjes rene van der poll

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.