Snelheidscontroles op de Verspronckweg en Waarderweg

Geschreven door de Redactie op maandag 15 oktober 2012

Haarlem – De verkeerspolitie heeft maandag tussen 13:30 en 18:30 uur op de Verspronckweg het verkeer gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 2.450 voertuigen de controle en bleken er 104 bestuurders harder te rijden dan de maximum toegestane snelheid. Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnen twee weken op de deurmat tegemoet zien.

De hoogstgemeten snelheid was 78 km/uur.

Op de Waarderweg heeft de politie tussen 19:00 en 22:00 uur 23 hardrijders van de weg gehaald. Ondanks de behoorlijke neerslag bleef de snelheid van vele bestuurders behoorlijk hoog. Er werden snelheden gemeten van 92, 96, en 98 km/uur, waar een maximum snelheid is toegestaan van 50 km/uur.

De verkeerspolitie heeft alle hardrijders hun bekeuring direct meegegeven. Ook voor handsfree bellen en voor kleefgedrag werd beboet. Het merendeel van de overtreders waren overigens Haarlemmers.

 1. Paul
  17 oktober 2012 op 09:35 | #1

  Het zal wel zo moeten zijn:
  De man fietste even na elven over de Spaarndamse Weg, toen een bestuurder van een busje met aanhanger de man over het hoofd zag toen hij met zijn wagen de Waarderbrug opdraaide richting Industrieweg. De fietser werd aangereden en kwam onder de aanhanger van de wagen terecht.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Paul
  17 oktober 2012 op 09:37 | #2

  Topic was opeens veranderd :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.