Jongen onwel door te veel drugs en alcohol

Geschreven door de Redactie op zondag 14 oktober 2012

Haarlem – Hulpdiensten zijn zondagochtend rond 09:35 uur naar een onwelmelding in een woning aan de Muiderslotweg gegaan en trof daar een jongen aan die nauwelijks bij kennis was en een zeer zwakke ademhaling had. Er waren meerdere jongeren in de woning aanwezig, die aan de politie verklaarden dat ze veel drugs en drank door elkaar hadden gebruikt.

Zo ook deze jongen, die hierdoor bewusteloos was geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

 1. pipo
  14 oktober 2012 op 21:23 | #1

  eigen schuld dikke bult

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. paultje
  14 oktober 2012 op 23:26 | #2

  zint eer ge begint!!!

  De kosten van dit alles…. mogen ze van mij eens onder zijn neus drukken!! misschien wordt hij dan eens wakker!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. ed
  15 oktober 2012 op 17:37 | #3

  drugs en alcohol op zondag morgen ??

  jointje in de morgen is een dag zonder zorgen ??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. kay
  17 oktober 2012 op 07:11 | #4

  Kortzichtige mensen. Doet die jongen dit express? Was hy hier op uit? Wat een leuke avond moest zyn is gewoon verkeerd afgelopen. natuurlijk is het zyn eigen schuld maar hou je domme opmerkingen voor je.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Astrid
  17 oktober 2012 op 09:50 | #5

  Tuurlijk eigen schuld dikke bult. Maar als ik lees dat het over een jongen gaat, dan breekt mijn hart. Waar zijn de ouders? Hoe raakt een jonge knul hierin verstrikt? Wordt hij alleen opgelapt of wordt hij ook geholpen? Niemand gaat voor de lol dood. Uiteraard is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden, maar ik denk wel dat je moet zien dat het hier overduidelijk om een drama gaat. It takes a village to raise a child. Ik hoop voor deze jongens dat ze op de een of andere manier hier uit komen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Tim
  17 oktober 2012 op 17:10 | #6

  Dapper om dit soort dingen te roepen vanachter je computertje. Geen idee wat zich precies afgespeeld heeft en afgaand op een stuk tekst met een “leuke” opmerking komen. Wie mag jij zijn dan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. kay
  17 oktober 2012 op 17:21 | #7

  Net als byna alle jongeren elk weekend zuipen en drinken tot ze erby neervallen. Deed deze jongen af en toe drugs. Iedereen heeft zyn vooroordelen tog al over klaarliggen dus daar ga ik niet eens over beginnen. Hy is niet verslaafd of wat ook hy hoeft niet af te kicken. Zoals ik al zei wat gewoon een leuke avond was. Is verkeerd afgelopen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. kay
  17 oktober 2012 op 17:26 | #8

  En natuurlijk heeft dit (gelukkig) zyn ogen geopend en laten inzien dat ht het ook fout kan gaan. het scheelde niet veel of hy had het niet gered. Dus mnsen hou alsjeblieft je mond met : “De kosten van dit alles…mogen ze van mij eens onder zijn neus drukken!! Misschien wordt hij dan eens wakker!!” het scheelde niet veel of hij werd echt niet meer wakker!! Dus denk na voor je zo een belachelijke reactie neerzet!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. dana
  17 oktober 2012 op 18:16 | #9

  Nou kay, als je drugs en alcohol nodig hebt om een leuke avond te hebben, dan is er toch iets mis hoor. En wat paultje waarschijnlijk bedoeld is dat iedereen weet dat drugs en alcohol een slechte combinatie zijn en het daarom toch een ondoordachte actie is geweest waar wij allen voor moeten betalen. Niemand wenst iemand dood, maar soms moet je toch eerst goed nadenken voordat je iets doet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Elly
  17 oktober 2012 op 18:24 | #10

  Kay ben het volkomen met je eens!! het is tegenwoordig niet zo raar meer om een keer in het weekend drugs te gebruiken!!! En de kosten van dit onder zijn neus drukken.. dat word ook niet gezegd als jij in het ziekenhuis beland of niet? Respect loos om dat te zeggen!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. kay
  17 oktober 2012 op 18:43 | #11

  Bedankt Elly ! En nee inderdaad het is tegenwoordig niet raar meer. Maar net als drank blowen of wat dan ook. Overal zitten gevolgen aan vast als je te veel neemt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Elly
  17 oktober 2012 op 19:31 | #12

  Dat klopt helemaal! Alles te TE voor staat zitten gevolgen aan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. ikki
  18 oktober 2012 op 10:25 | #13

  ja alles waar te voor staat heeft gevolgen , maar als het bij de jeugd van tegenwoordig niet meer snel genoeg werkt nemen ze nog maar wat en nog maar wat dus ja dan is het al snel TE veel . en goeie vrienden waren het ook maar niet heus die hadden ook wel een beetje beter op mogen letten . en niet pas bellen als er nog nauwelijks een adem haling is beetje dom allemaal dit . hoop voor de jongen dat hij het op dit moment iets beter maakt , en de volgende keer een beetje nadenkt met die rot troep allemaal .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. ik1981
  18 oktober 2012 op 13:14 | #14

  Nou sorry, maar een leuke avond kan je zelfs hebben met alleen cola, als je de juiste sfeer en mensen om je heen hebt! En ja, ik vind het RAAR dat het tegenwoordig NORMAAL is om drugs te gebruiken om een leuk weekend te hebben… Ik hoop dat de jongen helemaal weer opknapt en gezondere keuzes zal maken in de toekomst!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. westerling
  18 oktober 2012 op 20:06 | #15

  Kay , Hoezo niet expres ? IK heb het hem niet door zn strot geduwd ( of neus dan he) Hij werd er toch niet toe gedwongen?
  Wat een bullschit, een leuke avond zonder drugs is blijkbaar niet meer mogelijk.
  En Elly het is maar net hoe je het bekijkt ,er zijn zat mensen die zeer TEvreden zijn zonder drank en drugs .
  EN al helemaal niet om het samen te nuttigen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Vicky
  18 oktober 2012 op 21:53 | #16

  Ik vind het ontzettend angstig dat jongere zeggen dat het moet kunnen af en toe..ik hoop dat mijn kinderen ,als ze groot zijn, slim genoeg zijn om deze keuze niet te maken.. Het is net Russisch roulette…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. kay
  19 oktober 2012 op 07:02 | #17

  Mensen ik kan nu boos gaan reageren op deze belachelijke reacties van jullie. Doe ik niet. Dit noem ik maar de “generatiekloof”. Jullie weten niet eens waar je over praat. Omdat drugs in het licht wordt gezet als slecht slecht slecht worden mensen er bang voor en krijg je dit soort stomme reacties. k zeg tog ook dat het zyn eigen schuld is. Drugs is niet slechter als drank roken of welk andere middel dan ook waar je verslaafd aan kan raken. het ligt er niet aan wat jr grbtuikt. Het ligt er aan WIE er gebruikt. De een is verslavings gevoelig en de ander niet. Elke dag roken is slechter voor je dan af en toe drugs!! Ik weet tog al dat jullie het niet gaan geloven maar hou op met een gesprek voeren als je niet eens weet waar je over praat!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. kay
  19 oktober 2012 op 07:05 | #18

  Hoogst waarschijnlijk zyn de mensen die hierop reageren vaste rokers en drinkers;) maar dat doet iedereen dus dat is natuurlijk niet slecht voor je ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. kay
  19 oktober 2012 op 07:06 | #19

  En ” ik heb het hem niet door zn strot geduwd (of neus dan he)” je weet niet eens wat de oorzaak is waarom de jongen naar het ziekenhuis moest dus alsjeblieft.. Hou op met reageren

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. kay
  19 oktober 2012 op 07:08 | #20

  En om nog even op ikki terugte komen: deze jongen mag bly zyn dat zyn vrienden er by waren want zyn vrienden hebben zyn leven gered;) op het moment dat het mis ging is er direct gebelt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. Yo
  19 oktober 2012 op 08:49 | #21

  Alsof jullie allemaal vroeger netjes aan de cola zaten.. yea right! Maak dat je kat maar wijs

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. ik1981
  19 oktober 2012 op 10:45 | #22

  ik zeg niet dat ik alleen maar op cola zit @yo, maar voor mij hebben ze geen ambulance hoeven bellen, ik bedoel maar, ken je grenzen… en indd, van drugs blijf ik ver vandaan! tis maar net hoe je in het leven staat hè…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. kay
  19 oktober 2012 op 12:54 | #23

  @ik1981
  Als jij eens wist hoeveel mensen gebruiken, en hoe weinig dit voor komt;) komt vaker voor dat jongeren “comazuipen”;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Tim
  19 oktober 2012 op 13:18 | #24

  Het vervelende met drugs tegenwoordig is dat het taboe aan het verdwijnen is en er daardoor veel opener over wordt gepraat. Daarom denkt elke brave burger van deze tijd dat ” de jeugd van tegenwoordig” als maar meer wilt en sneller neemt etc. Als je een beetje research doet en terug kijkt naar de jaren waar, waarschijnlijk de meeste van jullie nog ” de jeugd” waren, was het drugsgebruik ook bepaald niet misselijk. Zoek op youtube 1 filmpje op over het mysteryland of het thunderdome van vroeger en je ziet koppen voorbij komen die ook elk moment in elkaar kunnen storten. Dit is iets van alle tijden en zal ook nooit verdwijnen. Natuurlijk zien de meeste het als het spelen met je leven maar mensen die nooit gebruikt hebben of op dit soort feesten geweest zijn zullen het toch nooit begrijpen. Geen kennis geen recht op reactie als je t mij vraagt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. Erikzzzz
  19 oktober 2012 op 13:19 | #25

  Waarschijnlijk weer de “zwakste” van de groep. Lekker opjutten en daarna uitlachen als hij onwel wordt. En elkaar nog steeds vrienden blijven noemen ook. Is bij mijn zoon ook gebeurd. Ook al zit je er als ouder bovenop.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. Tim
  19 oktober 2012 op 14:07 | #26

  @ ikki, als je geen idee hebt wat er gebeurt is waar haal je dan het lef vandaan om iets over zijn vrienden te zeggen. Heb je weleens iemand die dronken is geprobeerd te laten stoppen met drinken? diegene gaat op alle mogelijke manieren achter je rug om biertjes bestellen etc. Dus hou alsjeblieft je ondoordachte argumentloze opmerkingen voor je

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 27. kay
  20 oktober 2012 op 00:30 | #27

  @Erikzzzz
  Nee erik. Niemand jut elkaar op. Spijtig dat dit by jouw zoon is gebeurt. Verkeerde vrienden inderdaad. Met drugs mag je iemand niet iets opdringen. Regel 1

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 28. Tim
  20 oktober 2012 op 09:15 | #28

  @ erikz. nogmaals als je niet weet waar je het over hebt hou je er dan alsjeblieft buiten. heel spijtig dat er zoiets met je zoon gebeurt is maar dit betekend niet dat dit altijd het geval is. Heel makkelijk en kort door de bocht om zulke aannames te doen. je baseerd al deze onzin op eigen ervaringen en een stukje tekst van 10 regels geschreven door iemand die er ook niet bij is geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 29. Mesime
  20 oktober 2012 op 09:44 | #29

  O o o o o o wat een vooroordelen weer ,niets van die persoon weten of zijn vrienden en dan deze dingen zeggen….ik zou me echt schamen… Ik ben dan wat ouder en heb ook last van de generatie kloof….maar wij hebben ook dingen uitgeprobeerd en zijn jong geweest…zal je zeggen toen ik 35 was dacht ik ik wil ook eens weten hoe het is een blowtje…3 haaltjes en ze konden bijna de ambulance bellen…dat viel hellemaal verkeerd…dat zal bij die jongen ook gebeurd zijn maar ja ik was er niet bij….gelukkig deed ik hetook met goede vrienden! Dus die hielden mij scherp in de gaten….dat hebben deze vrienden dus ook gedaan @ kay goede reactie jongen.. Ben blij het je vriend niet fataal is geworden ..en net zoals ik zal hij het waarschijnlijk nooit meer doen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 30. semoi
  21 oktober 2012 op 12:52 | #30

  ach ach als ik de reacties hier lees….word je toch moe van! net doen of drugs minder erg is als roken of drank…..alles waar TE voor staat is NIET goed voor je en als je je eigen grenzen niet kent kan je beter aan de ranja met een rietje blijven,anders gebeuren er dus dit soort dingen! vreselijk dat die jongen het leven bijna gelaten heeft.dat gun je je ergste vijand niet….maar om nou te reageren met het zal de generatie kloof wel wezen,het ligt er niet aan wat je gebruikt en als je niet weet waar je over praat hou dan je mond,gaat wel erg ver! we mogen ook meebetalen aan de jongen zijn misser dus mag er ook wat over gezegd worden…..
  of wist degene die met de ambu weghaald is wel waar hij het over had??die had zeker net als jullie de wijsheid in pacht???
  ik wil de jongen erg veel sterkte wensen met zijn herstel en hoop dat daarna zijn hersenen op volle toeren gaan werken en hij ook zijn vrienden afraad die troep allemaal te gebruiken…t is gewoon zielig als je geen gezellige avond op alleen een cola kan hebben…dat zegt echt alleen iets over de persoonlijkheid die je zelf bent…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 31. ik1981
  23 oktober 2012 op 19:12 | #31

  @semoi, ben het helemaal met je eens… En er wordt hier geroepen over generatiekloof; zoveel schelen we waarschijnlijk net in leeftijd, dus hou aub op met dat soort dingen te roepen, neem je verantwoording eens, je hebt ook het geld om die troep te kopen, dus wees dan ook zo nederig om je hoofd te buigen als het (bij je vrienden) mis gaat! En dat het mis gaat is heel spijtig, maar wel een harde les voor alle mensen die zich wagen aan het verboden goedje…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 32. kay
  25 oktober 2012 op 18:51 | #32

  @semoi
  Gelukkig ben jij een engeltje semoi! Als we t gaan hebben over alles waar wy aan meebetalen. Kunnen we nog hele gesprekken voeren! Hou je vooroordelen lekker voor je. ! Jullie zyn koppig en luisteren alleen maar naar wat t nieuws zegt. Je weet niks over drugs etc. Drugs =slecht wordt geroepen en daar luister je alleen maar naar! Ik noem dat kortzichtig! Mijn mening en ik ga geen reacties meer geven op dit soort belachelijke reacties
  Groetjes

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.