Minderjarige jongen neergestoken aan de Jan Prinslaan in Haarlem-Noord

Geschreven door de Redactie op donderdag 18 oktober 2012

Haarlem – Een minderjarige jongen is donderdagavond neergestoken bij een ruzie in Haarlem-Noord. Het 14-jarige slachtoffer werd rond kwart over acht in de buurt van de Jan Prinslaan met de Gerard van Eckerenstraat neergestoken. Het slachtoffer is na de steekpartij met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Twee minderjarige jongens zijn na het incident aangehouden. De politie kon donderdagavond nog geen verdere details over het incident geven.

Update:
De agenten hebben een onderzoek ingesteld naar zijn twee belagers. Dit resulteerde in een aanhouding van een 17-jarige IJmuidenaar en een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard. Het tweetal werd gezien op de Heerenduinweg in IJmuiden en werd daar aangehouden. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. cj de looze
  18 oktober 2012 op 22:30 | #1

  mes op zak en ook nog gebruiken,direct zwaar straffen,ongeacht de aanleiding van deze ruzie,volgens mij is dit een poging tot doodslag,het is triest dat men al zo jong met een wapen loopt,mischien moet er in haarlem ook maar een verordering komen die het voor de politie mogelijk maakt om jongelui te doorzoeken op wapens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. gitje
  18 oktober 2012 op 23:14 | #2

  helemaal mee eens en maar hopen dat men er er ook eens echte zware straffen voor gaan geven ongeacht de leeftijd ze weten wat ze gedaan hebben dus moeten ze er ook flink voor boeten.de jeugt van tegenwoordig niet normaal meer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jakob Poulsen
  18 oktober 2012 op 23:30 | #3

  Ja, want straffen blijkt zo ontzettend goed te werken. Ik zou zeggen; sociale hulp, die ouders maar even goed controleren, en de school er op attenderen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. sascha
  19 oktober 2012 op 00:35 | #4

  Het 16 jarige pisvlekkie mag van mij 12 jaar de bak in. Een paar centimeter hoger zou fataal geweest zijn. Een ruzie om niks en dan een mes pakken en steken……
  KNEUS!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Arty
  19 oktober 2012 op 09:55 | #5

  Het 13 jarige slachtoffer maakt ’t naar omstandigheden goed, maar god weet hoelang hij nog getraumatiseerd zal blijven van dit incident en dan praat ik niet eens over de “kinderen”die het gezien hebben. Ruzie om een meisje dus de tegenstander neemt een mes mee? Hij is zelf nog een kind en beseft denk ik niet helemaal wat hij een ander en zijn eigen ouders aandoet. Als de dader weer eens er makkelijk afkomt met bijvoorbeeld een boete en een taakstraf dan heeft elke puber binnenkort een wapen op zak, want echt gestraft worden gebeurd toch niet.
  Minimaal 5 jaar jeugddetentie voor de dader en een opvoedcursus voor zijn ouders is wat naar mijn mening een beetje in de buurt komt!
  Ik wens de familie van het slachtoffer heel veel sterkte!
  Een verontruste vader.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Eyes
  19 oktober 2012 op 13:41 | #6

  De wereld is gek aan het worden !!…in mijn tijd gebeurden het niet als je ruzie had vocht je het uit met n klap (oiders zijden altijd niet wacht tot jij die klap krijg eerste klap is n daalderwaard) nu lopen kids gewoon met messen opstraat maar vraag me af uit wat voor gezinnen komen dit soort gasten. hoop dat het met de jongen goed gaat is n klas genootje van me eigendochter. hoop dat de daders een flinke straf krijgen maar zal wel nie want de wet is erg krom .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Eyes
  19 oktober 2012 op 13:42 | #7

  Ben het met je eens ….@sascha

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. onbekent
  19 oktober 2012 op 16:33 | #8

  [naam verwijderd] je bent echt niet wijs wat bezielt jou om me neefie neertesteken je bent echt een probleemenkindje je heb het al op verschillende manieren laten blijken..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Sjop
  19 oktober 2012 op 19:25 | #9

  sascha jij bent goed op de hoogte. stond je erbij?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. cj de looze
  24 oktober 2012 op 12:23 | #10

  heb gehoord dat de twee verdachten na verhoor weer naar buiten konden,heb ook gehoord dat er eenbekentenis was ,ra ra ra wat bezielt justitie in godsnaam om zo een beslissing te nemen,wie kan mij dat vertellen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. karel
  14 november 2012 op 10:32 | #11

  vaak heeft het niets te maken met de opvoeding maar met de vrienden keuze. ik hoorde trouwens dat er nog een derde jongen bij betrokken was, waar is die dan gebleven in het verhaal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. onbekend
  19 november 2012 op 22:15 | #12

  niemand heeft gestoken van die 2 jngens die zijn aangehouden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.