Meerdere aanhoudingen wegens rijden onder invloed

Geschreven door de Redactie op zondag 30 september 2012

Haarlem – Politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02:20 uur een brommobiel zonder verlichting rijden op de Smedestraat. Toen de bestuurder, een 28-jarige Zwanenburger, staande werd gehouden bleek hij achter het stuur een flesje bier te nuttigen. Na een blaastest en ademanalyse werd duidelijk dat de man meer had gedronken dan toegestaan.

Hierop is de Zwanenburger aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 37-jarige man uit Heemstede is zaterdagavond even na middernacht aangehouden op de A200 wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op zijn snorfiets over de weg en werd door agenten staande gehouden. Na een blaastest en ademanalyse bleek de man een promillage van 1.92 te hebben terwijl 0.5 maximaal is toegestaan.

Een 20-jarige Haarlemmer werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.20 uur staande gehouden aan het Florapark voor een controle nadat politiemensen hem met hoge snelheid hadden zien rijden. Agenten roken direct een geur van alcohol toen zij met de Haarlemmer in gesprek gingen waarop er een blaastest volgde. De man bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau werd na een ademanalyse duidelijk dat hij een promillage had van 1.92, terwijl voor een beginnend bestuurder maximaal 0.2 is toegestaan. De man was pas 11 dagen in het bezit van zijn rijbewijs.

Fotografie: Twitter.com / @WijkagHAA1

 1. bisexueel
  30 september 2012 op 23:39 | #1

  Pas 11 dagen en dan zoveel blazen innemen die handel voor een jaar en een alcohol circus

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  1 oktober 2012 op 17:51 | #2

  innemen voor een jaar? 5 jaar rijontzegging en dan opnieuw examen doen + die curses

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.