Vrouw(81) slachtoffer van babbeltruc door twee ‘behulpzame’ dames

Geschreven door de Redactie op donderdag 19 juli 2012

Haarlem – De politie zoekt twee vrouwen die donderdag rond het middaguur met behulp van een babbeltruc een oudere dame in de Karolingenstraat hebben bestolen. Het tweetal meldde zich bij de 81- jarige Haarlemse aan de deur met de smoes dat zij klusjes kwamen doen vanuit de buurt. Het slachtoffer vond dit niet vreemd aangezien er vaker klusjes worden gedaan of gevraagd in de buurt.

Toen de twee vrouwen binnen waren, hield een van hen de vrouw aan de praat, terwijl de ander naar boven ging. Nadat de twee weg waren, kwam het slachtoffer erachter dat ze was bestolen. De laffe ‘dames’ zijn er met onder meer geld vandoor gegaan.

De politie wil mensen waarschuwen voor deze nieuwe vorm van babbeltruc. Daarnaast is zij op zoek naar mensen die getuige zijn geweest, ook benaderd zijn door deze vrouwen of weten wie zij zijn. Het signalement:

Vrouw 1 ongeveer 20 jaar oud, 1,65 -1,70 m lang, zwart halflang haar, normaal/slank postuur, in het zwart gekleed.
Vrouw 2 ongeveer 30 jaar oud, 1,65 -1,70 m lang, zwart halflang haar, normaal postuur, grijze bloes.

Mensen die meer informatie hebben worden verzocht te bellen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. marco
  20 juli 2012 op 09:19 | #1

  Lekker duidelijk signalement! Weleens in de stad of het winkelcentrum rondgelopen en gekeken hoeveel meisjes/ vrouwen/ dames er aan dit signalement voldoen????
  Ik begin een beetje het idee te krijgen dat er willens en weten geen volledige signalementen meer op sites als deze worden geplaatst.
  Misschien wel vanwege de angst voor al dan niet discriminerende reacties.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Jorfa
  20 juli 2012 op 10:21 | #2

  @marco,Vergis je niet dat in ieder Mensenhart een klein Potentiële Duiveltje woond die elk moment van de Dag kan Toeslaan,dus ook bij Marco,Misschien vandaag nog!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. triest
  20 juli 2012 op 12:45 | #3

  doodstraf voor hun!!! zo laf!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Spaarne1
  20 juli 2012 op 15:34 | #4

  laat ze maar eens bij mij langs komen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. marco
  21 juli 2012 op 01:06 | #5

  @Jorfa
  Ze zijn van harte welkom, ben alleen erg bang dat ze er horizontaal uitgaan….., als ze überhaupt al binnenkomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Stefan43
  23 juli 2012 op 22:55 | #6

  Goh Marco wat straal je weer van zelfvertrouwen. Ik ben alleen bang voor jou dat je wel anders praat als je later oud en dement bent en dit wellicht ook jou overkomt.
  Ik vind jouw 1e reactie nogal toepasselijk. Jij bent namelijk vaak de gene die altijd reageert als de politie een signalement geeft over Noord-Afrikaanse mensen of wat jij ”importtuig” noemt. Ik geef je als tip: laat de politie zijn werk doen, let jij lekker op je eigen huis en voordeur. Zorg vooral dat er geen vreemde aan je deur komen en heb een beetje respect voor je medemens.
  Ik ken genoeg mensen die volgens jou onder het ”importtuig” vallen en die mensen zijn socialer, beleefder, gezelliger en vooral eerlijker dan de gemiddelde NEDERLANDER!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Berend
  22 augustus 2012 op 02:18 | #7

  Natuurlijk Stefan we gooien de kop in het zand en zien niets en benoemen de problemen niet, omdat praktische heel NL wel weet dat significant een hoog criminaliteitscijfer onder allochtonen laat zien. Probleem bij hen zit in de minderwaardigheids kijk naar ons. En nog veel meer. Maar dat weet ook heel NL maar we mogen er niet over praten door een klein groepje mensen die ons gijzelt en dreigen met discriminatie. En daar moeten we niet op reageren.Gewoon het beestje bij de naam noemen. Hebben we meer aan en helpt zelfs die andere vreemde cultuur mensen. Het zou goed zijn als mensen niet zo naïef en te goede trouw meer zijn. Vooral oude mensen niet meer. De wereld is helaas niet te goede verandert. Steeds afvragen wat wil die ander?en waarom wil die persoon dat?Gezond achterdochtig zijn is het devies. Hoop dat die vrouwen gepakt worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.