Camerawacht: Met je smartphone je huis in de gaten houden

Geschreven door de Redactie op donderdag 19 juli 2012

Haarlem – Met voormalige beroepsinbrekers surveilleert de politie deze zomer langs huizen en laat tips achter hoe het huis beter te beveiligen. Het aantal inbraken in Nederland neemt vooral in de zomermaanden toe. In 2011 is het aantal woninginbraken gestegen naar boven de 80.000, in 80% van de gevallen gaat het om gelegenheidsinbraken.

Deze zomer breekt politie van verschillende gemeenten in als schrikbewind tegen bewoners die het inbrekers erg gemakkelijk maken. Camerawacht is de eerste provider waarmee het mogelijk is vanaf iedere locatie een oogje in het zeil te houden; via internet of mobiele telefoon. Camerawacht start deze zomer een pilot in Groot Haarlem.

Via Camerawacht worden één of meerdere camera’s in huis of daarbuiten geplaatst. Het beeldmateriaal wordt in een beveiligde omgeving opgeslagen, Camerawacht heeft geen toegang tot de beelden tenzij vooraf toestemming is verleend door de klant. Voor alle categorieën inbrekers biedt de cameraregistratie van Camerawacht een veilig gevoel. Bovendien kan direct alarm worden geslagen door bij onraad de buren of de politie te bellen.

Inbraakgevoelig
Inbrekers zijn voorspelbaar in waar ze zullen toeslaan. Zo let een inbreker op het dagelijks ritme en de aanwezigheid van de bewoners in het huis en de omgeving. Openstaande raampjes, steegjes en touwtjes uit de deur zijn zwakke plekken. Slaapbuurten zijn populair maar ook wijken met veel oudere bewoners. De aanwezigheid van honden is ongewenst voor een inbreker, die maken lawaai. Kleinere, onbewaakte industrieterreinen zijn een prima doelwit, vooral in de avonduren en in het weekend. Clubgebouwen worden juist bezocht tijdens kantooruren.

Categorieën inbrekers
Inbrekers zijn er in verschillende categorieën, variërend van beroepsinbrekers tot gelegenheidsdieven. De laatste jaren is er een nieuwe categorie aan toegevoegd. Oost Europese bendes die kamp opslaan nabij het dorp of de wijk waar ze toeslaan. Na een reeks van inbreken vertrekken ze naar de volgende locatie.

Over Camerawacht
Camerawacht stapt in het gat dat er is tussen beveiligingsbedrijven en de doe-het-zelf oplossingen. Camerawacht monteert en beheert het systeem, de klant controleert en beheert de beelden. Camerawacht opereert in de markt van particuliere en zakelijke beveiliging van onroerend goed in en rondom Haarlem.

Bovenstaand bericht is een advertentie en geen redactioneel artikel.

Geen reacties mogelijk.