Hoop schade bij ongeval op Engelandlaan in Haarlem-Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op vrijdag 6 juli 2012

Haarlem – Twee auto’s zijn vrijdag aan het begin van de avond met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over zes wilde een automobilist vanaf de Engelandlaan linksaf de ItaliĆ«laan inrijden, maar kwam in botsing met een tegemoetkomende auto. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken.

Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Politieagenten hebben geholpen met de afhandeling van het ongeval.

Het kruispunt was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. 2 0 3 4
  8 juli 2012 op 08:52 | #1

  Een ongeval met twee voertuigen met 1 gewonde persoon een Ambulance en schrik niet drie politie voertuigen op een vrij rustige kruising die goed overzichtelijk is. Europawijk schrok zich rot met al die sirenes. Probleem veel toegangswegen naar Europawijk zijn afgesloten. Men kan er alleen in via de Engelandlaan en de Belgiƫlaan. Dus Europawijk was bezaaid met sirenes van hulp voertuigen. Het was gelukkig niet zo heftig als de nacht van die brand bij de Frankrijklaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Buurtbewoner
  8 juli 2012 op 16:30 | #2

  Het niet zo vreemd dat er zo’n ongeluk gebeurt. Er wordt veel te hard gereden..
  Niemand houdt zich aan de maximum snelheid van 30 km per uur.
  De politie en gemeente doet hier niks aan.Eerst moet er een ernstig ongeluk gebeuren wil men ingrijpen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. europawijker
  8 juli 2012 op 16:59 | #3

  probleem is niet dat er wegen afgesloten zijn, maar dat de engelandlaan gebruikt word om de stoplichten op de europaweg te ontlopen. dus een heleboel verkeer vanaf heemstede naar haarlem centrum trapt daar fffff flink op het gas dan hebben ze lekker tijdwinst denken ze. het is inmiddels een racebaan hier, terwijl het een 30 km zone is. het is zelfs zo erg dat als je hier 40 gaat rijden je regelmatig gewoon ingehaald word en daarna gesneden word omdat er een tegenligger aankomt. het valt nog mee dat het niet vaker mis gaat. ik zeg niet dat de personen van dit ongeval te hard hebben gereden (anders krijg dat gezeur weer) maar de weg is onveilig en iedereen trapt maar door hier, ga bv maar eens achter een connexxionbus rijden 55 tot 60 km is normaal voor die klanten. de hele inrichting van de weg nodigt uit tot hard rijden en zolang de gemeent daar niets aan doet zullen er nog veel vaker sirenes te horen zijn op de engelandlaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. bewoner
  8 juli 2012 op 19:24 | #4

  @europawijker, helemaal niets aan toe te voegen klopt als een bus. Ook de laan van Angers is zo erg, ze scheuren daar als kneuzen doorheen, nu hebben ze de heuvel weggehaald van de portugalstraat en scheuren daar ook doorheen! Veel spelende kinderen, gehandicapte opvang en hoop ouderen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. niet normaal meer.
  9 juli 2012 op 21:01 | #5

  ze rijden als gekke op de engelandlaan .je moet zo opletten voor dat je het weet .komt er weer 1 miep miep pffffffffff.echt niet normaal meer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. rico
  9 juli 2012 op 23:51 | #6

  de golf sloeg linksaf plotsling ,de bus reed ook nog voor hem ,gelukkig het was niet zo erg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. 2 0 3 4
  11 juli 2012 op 20:26 | #7

  Europawijk wordt nog veel erger en zal veel harder gereden gaan worden, Leuk dat Europawijk-zuid geheel nieuw wordt ingericht en een 30 km zone betreft maar het helpt niets. Ik loop vaak langs de Laan van Angers en zie ik tussen de zes hoog flat en de voetbalkooi auto’s over het trottoir komen rijden vanaf de Milaanstraat naar de Laan van Angers.
  Op de hoek van de Zagrebstraat en de Milaanstraat zit een brandkraan, dit deel is voetgangers gebied, wat rijdt er dagelijks ongeveer 20x over heen een grote bulldozer met zand en rollen pijpleidingen. De pui en stoep bij de nieuwbouw woningen zijn al beschadigd, ben benieuwd wie dat allemaal gaat betalen. Drempels komen er niet meer in Europawijk-zuid !! Je kan wel op je vingers na gaan tellen hoeveel ongevallen er weer gaan gebeuren in deze wijk !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.