Weer autobrand in Haarlem; twee voertuigen uitgebrand [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 2 juni 2012

Haarlem – In de J.J. Hamelinkstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto’s uitgebrand. Rond kwart over drie werd de brand in de Oude Amsterdamsebuurt ontdekt en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Het vuur dat in een auto was ontstaan, was bij aankomst van de brandweer al overgeslagen naar de naastgelegen auto.

De brandweer heeft het vuur geblust. De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Update:
Een derde auto die aan de andere kant van het brandende voertuig stond, kon net op tijd worden weggehaald door de eigenaar. Enkele meters naast de brandende auto werden lucifers en een fles met brandbare vloeistof aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. Ook de twee door brand beschadigde auto’s zijn afgesleept voor onderzoek.

De politie houdt rekening met brandstichting en zal onder meer een buurtonderzoek houden om zo meer informatie over de brand te verkrijgen. Indien mensen getuige zijn geweest van de brand of die kort ervoor of erna mogelijk iets verdachts hebben gezien, bijvoorbeeld één of meerdere wegrennende personen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven door te bellen met 0800-7000.

Fotografie en video: Rowin van Diest

 1. ED
  2 juni 2012 op 07:00 | #1

  Ik hoop en veele met mij dat hij of zij gauw gepakt word je zal van je vakantie centen een outo gekocht hebben en hij gaat in flammen op Dan ben je er goed ziek van meestal niet verzekerd voor brand daar is hij te oud voor .een jaar hard gewerkt.En dat word door een pyromaan in enkele zeconden te niet gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Ad
  2 juni 2012 op 10:35 | #2

  Het beste is dat elke burger GOED oplet, ongeacht het tijsdtip.. Zodra er iets vreemds is in de straat of buurt wat afwijkt van het normale dan gelijk 112 bellen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Milan
  2 juni 2012 op 10:48 | #3

  Kan deze man niet gewoon zelf in de fik gestoken worden als ie gepakt wordt?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. ?
  2 juni 2012 op 11:51 | #4

  Weer zo een verschrikkelijke autobrand.. Snap niet dat er zulke gekke rondlopen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Peter
  2 juni 2012 op 16:22 | #5

  Volgens mij heeft die pyromaan het afgekeken van de autobranden in Hanburg en Berlijn. Ik denk dat ze het moeten zoeken in die milleufreaks.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 2 0 3 4
  2 juni 2012 op 16:39 | #6

  Dankzij de Burgemeester van Haarlem die tegen de camera bewaking is en de Media die er nog steeds van smult om deze berichten te plaatsen zullen de daders vrolijk doorgaan. Deze daders worden nooit gepakt, de Politie van Haarlem heeft er blijkbaar de middelen niet voor en krijgen ook geen steun van de Gemeente Haarlem. En het is nu zoeken naar een naald in een hooiberg. Zag laatst al dat de premie’s in Haarlem allemaal omhoog gaan betreffende autoverzekeringen. Teveel schades, en geen dader doen de bellen rinkelen. Gemeente Haarlem looft een beloning uit van maximaal 1000 euro, maak er eens 10.000,- van moet je opletten hoe snel de daders boven water komen. Maar helaas zo denken de Ambtenaren van de Gemeente Haarlem niet. Die blijven liever zitten, en denken hoe ze hun kopje koffie op het bureau krijgen zonder er iets voor te hoeven doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Geert
  2 juni 2012 op 17:58 | #7

  Wanneer wordt er eindelijk cameratoezicht op strategische locaties toegestaan??? (denk belangrijke doorgaande wegen).

  Deze branden zijn meer dan 9(!) maanden aan de gang. Geef de politie alle middelen die ze nodig hebben om hier een einde aan te maken! Tezamen met waakzame burgers de enige oplossing (of accepteren we dat dit eindeloos blijft doorgaan?)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ik1981
  3 juni 2012 op 21:37 | #8

  Ik stem VOOR camera toezicht!!! Hopelijk leest het gepeupel wat over Haarlem gaat ook alles wat hier geschreven wordt en gaan ze eens tot actie over als het om cameraplaatsing gaat!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.