Verdachte aangehouden na poging tot beroving van pinpas

Geschreven door de Redactie op vrijdag 22 juni 2012

Haarlem – De politie is vrijdagavond rond zeven uur naar de Scheepersstraat gegaan na een melding dat een man was mishandeld. Hier trof de politie een 31-jarige Haarlemmer aan, die door bewoners van de Scheepersstraat was opgevangen, nadat hij was aangevallen door een onbekende man. De man wilde de Haarlemmer van zijn bezittingen beroven.

De Haarlemmer had zojuist een geldbedrag gepind en kort daarop was hij aangevallen door een man die zijn pinpas wilde hebben. De Haarlemmer ging hier niet in mee, waarna een worsteling ontstond.

Een ander politiekoppel was direct na de melding op zoek gegaan naar de verdachte, en zij zagen op de Paul Krugerkade een man die geheel voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man, een 21-jarige Pool, werd door de politie aangehouden en meegenomen.

De Haarlemmer bleek tijdens de aanval van de Poolse man gestompt en geslagen te zijn en had een pijnlijk hoofd, kaak, been en pijnlijke armen overgehouden na de worsteling.

De 21-jarige verdachte is door de politie ingesloten.

Geen reacties mogelijk.