Ontsnapte wasbeer door de brandweer uit een boom gehaald

Geschreven door de Redactie op dinsdag 19 juni 2012

Haarlem – De brandweer moest er dinsdagavond aan te pas komen om een wasbeer uit de boom te halen. Een aantal wasberen waren eerder ontsnapt uit hun verblijf bij Artisklas in het Schoterpark in Haarlem-Noord.

Dinsdag waren in de loop van de dag al een aantal ontsnapte wasberen gevangen maar de laatste zat nog in een boom en wilde er niet uit zichzelf uit. Een ladderwagen is in het park gezet en twee brandweermannen zijn met een speciale stok achter het diertje aangegaan

Toen de wasbeer eenmaal uit de boom was had hij zich op de ladderwagen verschanst. Nadat de hoogwerker naar beneden was gegaan konden de vrijwilligers van Artisklas het dier vangen en terugbrengen naar zijn verblijf.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.