Gevluchte scooterrijder alsnog aangehouden dankzij alerte getuige

Geschreven door de Redactie op maandag 21 mei 2012

Haarlem – Politiemensen zagen maandagavond een scooter met daarop twee personen rijden op de Lange Brug, waarvan de bestuurder bekend was bij de agenten voor het niet hebben van een rijbewijs. De scooteraar ging ervan door en een achtervolging werd ingezet. Korte tijd later hadden de agenten de twee uit het zicht verloren. Bij de meldkamer kwam een melding binnen van een alerte burger.

Hij meldde dat hij zojuist had gezien dat twee jongens een scooter had zien achterlaten op het Vroonhof. De jongens zouden sieraden in hun hand hebben gehad. De melder had daarnaast gezien dat de jongens over een schutting wilden klimmen en richting Bakenessergracht vluchtten.

Zowel de scooter als ook de bestuurder, een 18-jarige Haarlemmer, werden aangetroffen. De Haarlemmer werd aangehouden. In de bosjes dichtbij de scooter vonden de agenten enkele horloges en een telefoon. De Haarlemmer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De identiteit van de andere persoon is bij de politie bekend. De goederen zijn in beslag genomen.

 1. Ad
  22 mei 2012 op 17:40 | #1

  Compliment voor de alerte burger. Zo hoort het nu te gaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. MM
  22 mei 2012 op 18:12 | #2

  Het zullen vast Sietse en Hielke zijn geweest, op hun brommertje. Die dekselse kwajongens ook!

  Inderdaad, alerte burger, goed gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Divers
  23 mei 2012 op 13:43 | #3

  Volgens mij kan je in dit geval niet meer van kwajongens spreken maar, maar een prima reactie van deze alerte burger fijn om te lezen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. elle
  27 mei 2012 op 18:30 | #4

  zag die jongen die werd aangehouden maar ff later stond die weer buiten en reed die weer op zn scooter de jongen is vast zeker onschuldig

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.