Auto in de brand gestoken aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat

Geschreven door de Redactie op zondag 13 mei 2012

Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag is er wederom een auto in de brand gestoken in Haarlem. Ditmaal werd de brand rond half twee ontdekt in de Gijsbrecht van Aemstelstraat in Haarlem-Noord. Bij aankomst van de politie had een buurtbewoner de brand al weten te blussen waardoor kon worden voorkomen dat de auto geheel in vlammen op ging.

Vanwege de grote brand in de Waarderpolder werd de brandweer uit Spaarndam gealarmeerd. De brandweer heeft gecontroleerd of het vuur in de auto volledig gedoofd was.

Omdat er meerdere brandhaarden werden aangetroffen gaat de politie uit van brandstichting. De auto is in beslag genomen en zal de komende week door de forensische opsporing onderzocht worden op mogelijke sporen van de dader(s).

Mensen die meer informatie hebben over deze brand of verdachte personen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. missa
  13 mei 2012 op 20:41 | #1

  OMG wanneer houdt deze trieste pyromaan es op? =(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  13 mei 2012 op 21:44 | #2

  Het zijn er meerdere…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Willem
  13 mei 2012 op 22:13 | #3

  Buurtpreventie instellen en dan zo gauw mogelijk,nu zijn het Vervoersmiddelen en straks zijn het Woonhuizen waar gezinnen met kleine Kinderen in wonen en dan is Rampzalig als er Slachtoffers vallen.Er zijn genoeg Werklozen die om beurten voor een kleine vergoeding die de Woonwijk in de Gaten kan houden,Daar gaan we toch voor,voor een veilig Haarlem!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Marco
  14 mei 2012 op 11:41 | #4

  @Willem
  Ben het helemaal met je eens Willem!
  Ik persoonlijk ben helaas zo’n werkloze waar jij het over hebt, maar als er een meldpunt zou zijn waar ik me kan opgeven voor zo’n burgerwacht zou ik echt vooraan staan om me aan te melden………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Marco
  14 mei 2012 op 11:44 | #5

  Daar wil ik nog aan toevoegen dat ikzelf met grote regelmaat ’s avonds een ronde loop door me eigen wijk.
  Alleen als ik hier loop, is die mafkees (of kezen) meestal ergens anders bezig :-((
  Voor hem of hun misschien wel beter, want ik bel na de ambulance misschien ook nog wel de politie ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. dVr
  14 mei 2012 op 13:38 | #6

  @Marco dat soort uitspraken doen niet terzake. Als je een grote broek aantrekt moet je het ook waarmaken. Als hij jou neerbonkt dan lig je naast een brandende auto. Politie bellen (112) van afstand en een beschrijving geven, daar hebben we baat bij! Wie weet liggen zijn maten in de bosjes, en het laatste wat we willen is naast die branden slachtoffers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Ons Bier
  14 mei 2012 op 21:05 | #7

  Logisch, het wordt ook zo aan de grote klok gehangen dat het gewoon lijkt te worden… Best een leuk idee, misschien moet ik het ook eens proberen !!

  Stoppen met publiceren !!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. dVr
  14 mei 2012 op 22:26 | #8

  @Amstel: Onzin! Er wordt niks gepubliceerd, er wordt gereageerd. Dat is trouwens een understatement van jou. Ofwel; het korps bakt er geen klote van. 120 branden ofzo?? Geen enkele opgelost! Een pyromaan gaat geraffineerd te werk, evenals mensen die een statement willen maken. Pipootjes gaan opzichtig te werk. 120 Copycat branden? Pipootjes met een blowtje, scootertje en red bultje die denken “Há! Dat ga ik ook is doen”! Onmogelijk! Als dat het is dan vreet ik mijn pet op, maar dan mag ik hopen dat korps Kennemerland ook zijn pet opvreet, en niet hun klauwen ophouden voor NOG meer geld. Van die vette reten afkomen, in de wagen en met de benenwagen. Of word dat niet meer in de opleiding meegenomen? Is de politie soms een soort aanvalswapen geworden dat alleen geschikt is om te meppen en te handhaven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Marco
  15 mei 2012 op 14:55 | #9

  @dVr
  Geloof me, ik maak het dan ook wel waar.
  Als die slachtoffers waar jij het over hebt dan ook gelijk de dader(s) zijn, kan ik er totaal niet mee zitten.
  Tis toch van de zotte dat je je zuurverdiende auto niet eens meer veilig langs de weg kan laten staan hier?

  En als de politie dan niets wil en/of kan doen, alleen maar vragen om getuigen, dan moeten we toch maar eens voor eigen rechter gaan spelen.
  Het heeft nu wel lang genoeg geduurt dacht ik zo……….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. dVr
  15 mei 2012 op 19:50 | #10

  Daar heb je gelijk in dat je niet met je tengels aan anderen of andermans spullen moet zitten, en dat zal de rechter zeker meenemen. Het publieke belang telt in deze zwaar. Schoffelen word het niet. Daarnaast hoeft zo’n narcist niet te rekenen op een warm onthaal in zijn straat. Hoop dat hij in de bak een cel mag delen met iemand wiens auto is afgebrand. Kan ie kontschaak spelen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. m..
  15 mei 2012 op 20:06 | #11

  Gelukkig dat deze brand op tijd werd ontdekt door drie jongeren die terug kwamen van het stappen. Ze belde de hulpdiensten en belde overal aan. Gelukkig had iemand een brandblusser in huis.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. MM
  16 mei 2012 op 09:35 | #12

  Top van die drie gasten. En wat een mazzel dat ze aanbelden bij een brandblusserbezitter. Meer als een emmer water had ik ze niet kunnen meegeven.
  Maar ik ga er ook eentje aanschaffen en in de gang zetten, je weet het niet.

  bron HD:
  HAARLEM – Drie tieners voorkwamen afgelopen weekeinde dat de zoveelste auto in Haarlem uitbrandde. De drie kwamen rond een uur terug van een avondje stappen toen ze zagen dat een bestelbus in Gijsbrecht van Aemstelstraat in brand stond.

  Het trio reageerde uitermate alert. Zij belden de politie, die snel ter plekke was, en belden aan bij een buurtbewoner die ze snel een brandblusser gaf. Hiermee wisten ze de brand te blussen voordat er al te veel schade was.

  De politie heeft de bus, inmiddels alweer terug bij de eigenaar, meegenomen voor uitgebreid sporenonderzoek. Hieruit bleek volgens een woordvoerder van de politie dat de brand zonder enige twijfel is aangestoken. ,,De brandhaard zit op plekken waar geen technische oorzaak voor kan zijn. Zo kan onder de motorkap een brand nog door een technisch mankement ontstaan, maar bumpers ontvlammen nu eenmaal niet uit zichzelf.”

  Of de brand het werk is van de al lange tijd in Haarlem actieve autopyromaan is, wil de politie niet zo stellig zeggen. Buurtonderzoek leverde ook geen concrete getuigenissen op. Of de bestelbus het eerste voertuig was dat nog voor volledig afbranden onderzocht kon worden en daarom mogelijk nieuwe aanwijzingen heeft opgeleverd, wordt ook niet bevestigd. ,,We nemen het mee in het totaalplaatje. Ditmaal was het een bijna-heterdaadje. De brand was nét aangestoken toen deze ontdekt werd. Het brengt ons mogelijk weer een stapje dichterbij.”

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. donovan
  16 mei 2012 op 17:53 | #13

  heey ik ben de jongen die dei auto heeft geblust er staat in dat de politie snel ter plekke was nou dat waren ze egt niet ze hebben er ruim 20 minuten over gedaan en hoopte egt dat ik eerder was want dat was al dat gezeik temiste over en had ik 1000 euro :P

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.