Politie zoekt bestuurder van busje na straatroof op Gedempte Oude Gracht

Geschreven door de Redactie op vrijdag 3 februari 2012

Haarlem – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een straatroof die vrijdagochtend vroeg is gepleegd. Een 31-jarige Haarlemmer was omstreeks 05:45 uur uit de bus gestapt op de Gedempte Oude Gracht, toen hij plotseling werd aangesproken door een man, die hem bedreigde en alle spullen van de man eiste. Op dat moment zag de Haarlemmer een bestelbusje staan.

De Haarlemmer stapte in waarna de bestuurder van het busje de man heeft meegenomen. Een eindje verderop stapte de Haarlemmer weer uit. De politie heeft direct na de melding gezocht naar de verdachte.

In de Gierstraat zagen de agenten een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De 23-jarige Haarlemmer is vervolgens aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van het bestelbusje, aangezien hij mogelijk een belangrijke getuige is geweest. Bent u of kent u deze man? Neemt u dan contact op met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. Marco
  4 februari 2012 op 10:08 | #1

  Beetje een rommelig verhaaltje.
  Stapte de man nu vrijwillig in het busje? Of werd hij gedwongen?
  Is er nu sprake van een beroving of vrijheidsberoving?
  Beetje vaag allemaal

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Missa
  4 februari 2012 op 14:50 | #2

  Inderdaad vaag, maar volgens mij stapte het slachtoffer vrijwillig in de bestelbus, om te vluchten voor de overvaller. En nu wordt de bestuurder van de bestelbus gezocht omdat die misschien meer heeft gezien wat belangrijk is in het onderzoek.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.