Brandweer haalt ijspegel van het dak bij woning in Haarlem-centrum

Geschreven door Rowin van Diest op donderdag 2 februari 2012

Haarlem – Bij een woning aan de Lange Raamstraat in het centrum heeft de brandweer donderdag aan het einde van de middag een ijspegel van het dak gehaald. De ijspegel was ontstaan door de condens van de CV ketel welke via een pijp naar buiten kwam. Bij de buren was er ook een ijspegel aan het dak komen te zitten, deze was echter eerder op de dag al naar beneden gevallen.

Omdat deze ijspegel voor gevaarlijke situaties kon zorgen als deze eraf zou vallen kwam de brandweer in actie om de pegel te verwijderen. Een brandweerman is met de hoogwerker naar het dak gegaan en heeft de ijspegel voorzichtig verwijderd. Hierna was het gevaar geweken.

De woningbouwcorporatie zal worden ingelicht over de situatie en worden gevraagd om met een oplossing te komen om herhaling te voorkomen.

Fotografie: Rowin van Diest

  1. Roose
    3 februari 2012 op 09:56 | #1

    Nou dan krijgt de brandweer het nog druk de komende tijd

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.