Dronken bromfietser(45) lapt alle verkeersregels aan zijn laars

Geschreven door de Redactie op zondag 26 februari 2012

Haarlem – Surveillerende politiemensen zagen zondagavond rond 22:45 uur een bromfietser rijden die alle verkeersregels aan zijn laars lapte. De bestuurder, een 45-jarige Haarlemmer, reed vanaf de Costa del Sol tegen het verkeer in, negeerde een rood verkeerslicht ter hoogte van de AziĆ«weg en hij reed veel te hard. De agenten konden de bromfietser bij de Kennedylaan klemrijden.

Toen bij de man een blaastest werd afgenomen, bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij een promillage had van 1.1. Omdat de man vaker is aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol is zijn bromfiets in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt van de geconstateerde overtredingen.

Ook is de Haarlemmer een EMG aangezegd: de Educatieve Maatregel Gedrag. Dit is een cursus die de overtreder zelf moet betalen. Volgt hij deze cursus niet of niet met goed gevolg, dan is hij zijn rijbewijs kwijt.

 1. zozo
  27 februari 2012 op 15:35 | #1

  Zulke mensen hebben overal maling aan. Deze persoon gaat gewoon weer door hoor, geloof mij nou maar

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. pien
  28 februari 2012 op 09:33 | #2

  ik zou zeggen . met dat sort mensen.van de weg af houden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. abri
  1 maart 2012 op 00:10 | #3

  cursus en boete zijn wel voelbaar, 3 dagen cursus en 810 euro kosten.
  Zal toch meer effect hebben dan de zoveelste waarschuwing hoop ik.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.