Verdacht pakketje bij Pharmachemie blijkt toner voor printer te zijn

Geschreven door de Redactie op dinsdag 10 januari 2012

Haarlem – Bij het bedrijf Pharmachemie in de Waarderpolder is dinsdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje aangetroffen. Rond een uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen waarop de brandweer en politie richting de Busweg gingen. De omgeving werd door de politie afgesloten en het kantoor werd ontruimd. Update 15:05 uur

Na onderzoek bleek het uiteindelijk om een toner voor een printer te gaan. De omgeving werd daarop weer vrijgegeven en de medewerkers konden weer aan het werk.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Nick
  10 januari 2012 op 16:50 | #1

  Ach nu hebben alle diensten weer even een mooie oefening gehad en kunnen straks weer bekijken of alles goed heeft gewerkt !! Alle personeelsleden nu allemaal aan de erwtensoep in de kantine om even bij te komen van de kou. Succes allemaal !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  10 januari 2012 op 19:43 | #2

  Ben wel benieuwd wat dat “foutje” gekost heeft? En dan vooral wie deze blunder gaat betalen?
  Maar dat zal wel weer uit het gemeenschapspotje van de gemeente gaan.
  Mooie gratis reclame voor Pharmachemie…………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. rob
  10 januari 2012 op 20:10 | #3

  hoezo foutje,hoezo blunder
  ja achteraf is het makkelijk,maar als het nu echt was geweest,hoe had je dan gereageert

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bjar
  10 januari 2012 op 21:40 | #4

  Wat ben je toch altijd lekker positief Marco. Ikea staat ernaast en volgens mij zijn er de laatste tijd wel meer dingen aan de hand geweest bij diverse Ikea winkels. En dan heb je nog die linkse rakkers die tegen grote chemiebedrijven zijn ivm eventueel testen op dieren en daar diverse acties tegen voeren.

  En wat als dit een test was van een groepering om te checken hoe en hoe snel er gereageerd wordt op zo’n pakketje? Je kan gewoon niet voorzichtig genoeg zijn tegenwoordig en dan kost het maar geld. Vervelend voor de mensen die ermee te maken op dat moment dat wel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. JaLu
  10 januari 2012 op 22:52 | #5

  Toch vraag ik mij af wie een toner, in zo te zien originele doos, kan aanzien voor iets anders.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Marco
  11 januari 2012 op 20:24 | #6

  @ Bjar, ten eerste het verschil tussen Ikea en Pharmachemie zal toch zeker bij de grootste terrorrist wel duidelijk zijn.
  Ten tweede weet ik uit persoonlijke ervaring dat wanneer men iets wil afleveren bij Pharmachemie men zich eerst moet melden via de intercom bij de poort.
  Dus wanneer wie dan ook het idee gehad zou hebben om Pharma op te blazen (of wat dan ook) lijkt het mij niet dat die persoon zich eerst uitgebreid gemeld heeft via de intercom…….

  En gezien de plaats van het pakketje lijkt het mij ook niet echt logisch dat het ter plaatse even over het hek gegooid is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.