Reanimatie na verkeersongeval op de Orionweg

Geschreven door de Redactie op maandag 16 januari 2012

Haarlem – Twee personen zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Orionweg in Haarlem-Noord. Rond half drie kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing. Een van de inzittenden moest direct door de hulpverleners gereanimeerd worden. Vier ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Update: 16:10 uur.

De traumahelikopter is geland voor het Mendelcollege. Na de eerste zorg door de hulpverleners zijn de twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Over de ernst van de verwondingen is op dit moment nog niets bekend.

De kruising is nog enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Update:
De politie laat weten dat gereanimeerde man, een 84-jarige Haarlemmer, naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam is overgebracht. In de andere auto zaten een 42-jarige Beverwijkse bestuurder en een 30-jarige vrouw, eveneens uit Beverwijk. Deze zijn met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis ter behandeling. Mogelijk is de oorzaak van de aanrijding een voorrangskwestie.

Fotografie: Michel van Bergen & Twitter.com / Martijn Kapper en Laurens Bosch

 1. H.Dieben
  16 januari 2012 op 15:16 | #1

  Vind je het gek dat zoiets gebeurt op de Orionweg. Misschien niet in dit geval maar 100 km per uur (o.a. door bromfietsen) is op deze weg geen uitzondering. Uitgerukte politie en brandweer halen deze snelheid nog geen eens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hannes
  16 januari 2012 op 18:08 | #2

  100km door een brommer ? je gaat nu wel erg ver.

  ik wens de slachtoffers in ieder geval het beste.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. danielle
  16 januari 2012 op 19:07 | #3

  hoezo miss hadden deze mensen wel last van het zeer laag staande zonnetje
  hopelijk alles goed met deze mensen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. oh ja ??
  16 januari 2012 op 19:23 | #4

  100 km per uur door een bromfiets lijkt me ietwat overdreven, dat ze daar hard rijden ben ik helemaal met je eens maar 100 km per uur door een brommer….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Marcel
  16 januari 2012 op 19:48 | #5

  Alles is mogelijk

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. piet
  16 januari 2012 op 19:54 | #6

  Dit is alweer een behoorlijk ongeluk in zeer korte tijd… de laatste was vorigjaar… met een wel heel bizarre uitkomst!!! ben benieuwd wat hier de oorzaak van is….

  100 kilometer vind ik een beetje overdereven!! maar niets is wat het lijkt…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. silvia
  16 januari 2012 op 20:59 | #7

  dit kan ook gebeuren met 50 kilometer p/u……er hoeft maar 1 iemand niet op te letten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Tribaltim86
  16 januari 2012 op 21:13 | #8

  Misschien heeft de snelheid er niks mee te maken in dit geval en is de persoon in kwestie al onwel geworden in de auto, met als gevolg de aanrijding….
  Soms zit er namelijk een ander verhaal achter hetgeen dan wat je denkt…..

  Een scooter die 100 rijdt komen wel voor, maar niet veel. Deze zijn zo erg opgevoerd dat ze alles kromtrekken en de brommer het niet lang volhoudt…
  Mocht deze op de openbare weg gezien worden dan zal hij mee moeten voor een controle op de rollertestbank en dan zal deze brommer in beslag worden genomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. co0raa
  16 januari 2012 op 22:08 | #9

  Zeker niet verassend dat het hier gebeurd. Hoeveel fietsers worden er wel niet aangereden hier.
  Geen veilige oversteekplaats te bekennen! Ik begrijpt wel dat er ’s ochtends 9 van de 10 x politie staat!
  Lang leve verkeerslichten die niet worden geplaatst! Toch maar eens over na denken, denk ik dan!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Sander
  16 januari 2012 op 22:10 | #10

  onwel of niet, ik als rij-instructeur leer mijn leerlingen kruisingen met de nodige voorzichtigheid te naderen. Ook kruisingen waar me gewoon voorrang hebt, dien je dus voorzichtig te naderen. En als die BMW 50 had gereden, dan had die opel niet aan de andere kant van t kruispunt beland. Die BMW heeft veeeel te hard gereden, dat kan iedere knuppel zien. Ik ook, want ik stond er vanmiddag bij met een van mn leerlingen. Gebruikt als leermoment, hoe crue ook…… ik werd van de week vanachter aangereden op de randweg bij verkeerslicht van de ijsbaan rechtsaf. Ik greep in omdat mn leerling niet stopte. Klapte een vrouw achterop. Die vond dat ik wel erg laat remde… En dat als iemand zo dicht achter je zit, je verplicht bent om door te gaan… Dus ik ben verplicht door rood te rijden, omdat mevrouw zo nodig moet bumperkleven… Kijk dat is nou de mentaliteit van de hedendaagse automobilist… Ligt altijd aan een ander…. Maar dat zij kleeft, daaé hebben we t maar niet over……. Wordt wakker autobeatuurders…. EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Diemux
  16 januari 2012 op 22:39 | #11

  Volgens berichtne op nufoto.nl zou een van de slachtoffers zijn overledne.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. hoi!!!
  16 januari 2012 op 23:23 | #12

  Als ik de deuken zo zie n lees dat er gereanimeert is denk ik dat diegene onwel is geworden, want van die deuken kunnen volgens mij nooit zulk erg letsel veroorzaken dat het dodelijk is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Diemux
  16 januari 2012 op 23:33 | #13

  hoi!!! :
  Als ik de deuken zo zie n lees dat er gereanimeert is denk ik dat diegene onwel is geworden, want van die deuken kunnen volgens mij nooit zulk erg letsel veroorzaken dat het dodelijk is.

  De krachten die doorwerken op je lichaam bij zo’n klap kunnen best wel eens voor interne bloedingen, hart- en/of ademhalingsproblemen leiden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Erik
  17 januari 2012 op 13:10 | #14

  hallo allemaal , iedereen zit maar te speculeren , laten eerst maar afwachten wat er werkelijk is gebeurd , lijkt me wel zo handig , iedereen roept maar wat , maar niemand weet t precies !!!, dus wacht allemaal af , t is al erg genoeg allemaal zo te zien aan de fotos , ik heb zelf ook zon soort ongeluk gehad , en dat is al erg genoeg als je het meemaakt of meegemaakt hebt , ik heb er zelf niks aan overgehouden , maar mijn bestuurdersdeur zat ook zo in elkaar , en was er helemaal in de war van , dus laten we met ze alle de bestuurders van harte beterschap wensen , en de rest afwachten wat de ECHTE OORZAAK nou is !!! en geen indianen verhalen gaan uitkranen !!!.
  Groetjes , Erik.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. pluk
  17 januari 2012 op 20:42 | #15

  Ik stond erbij en keek er naar!
  Grijze opel reed veel te hard en is zonder ook maar licht te remmen het kruispunt op geraced. BMW reed helemaal niet te hard, die had gewoon geen kans! (Met 50 frontaal tegen een auto rijden die minstens 70 rijd, kan wel degelijk zo een klracht veroorzaken dat een auto zo ver doorschiet!)
  Ik heb alles gezien, meneer in grijze opel was meteen “weg”. Werd vrijwel direct in de auto nog gereamineerd door een tot hulpschietende burger.

  Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, maar ik ben er vrijwel zeker van dat meneer in grijze opel onwel is geworden tijdens het auto rijden.

  Wat ik mij wel af vraag, en best schokkend vond: waarom blijft een politie agent staan wachten met zijn armen over elkaar tot er hulpdiensten aan komen? Dit terwijl een burger in een auto aan het reanimeren is????? Erg schokkend….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Peter
  18 januari 2012 op 23:57 | #16

  Wil even reageren na enkele dagen dat het is gebeurd. Ik verbaas mijzelf over bijna alle reacties. Speculaties alom. Dit is jammer. Er worden dingen geroepen over scooters, kruising, vernatwoordelijkheid en meer van dat soort zaken. Je kan ook specifiek uitlaten over de bepaalde zaak. Ook verrassend de reactie van de rij-instructeur…. niet nodig… hou je bij je verantwoordijkheid om, op jouw manier, verkeersveilgheid te bevorderen.

  Ook de reactie van Erik…. jammer van je eigen verhaal, maar ik ondersteun jouw laatste opmerking.

  Wil eigenlijk even reageren op de reactie van pluk. Over het algemeen is deze opmerking meer dan terecht,… maar even het volgende…..
  (quote Wat ik mij wel af vraag, en best schokkend vond: waarom blijft een politie agent staan wachten met zijn armen over elkaar tot er hulpdiensten aan komen? Dit terwijl een burger in een auto aan het reanimeren is????? Erg schokkend….unquote) ….

  Je mag het “de politie agent” niet aanrekenen. Weet ook niet welke je bedoelt.

  Ik was degene die als “burger” de man probeerde te helpen en te reanimeren. Echter, ik ben een politieman met 28 dienstjaren op straat, die mijn collega goed ken…… en hij mij ! Wij hebben vertrouwen in de capaciteiten van de collegae. Tuurlijk, Pluk, dit kon jij niet weten!

  Neem van mij aan………… alle leden van de hulpdiensten (in deze casus- een rotwoord- oke) hebben allen hun best gedaan.
  En dan heb ik gezien !

  Toch, Pluk, even in de realiteit en misschien voor de toekomst……. ik heb aan 30 mensen gevraagd die stonden te kijken en niets deden ( ik was de enige!) …….”wie kan er reanimeren en mij helpen”……… Niemand ! Dit vind ik schokkend ! Iedereen moet dit kunnen. Als dit je aanspreekt, volg een cursus. Je kan er mensen mee redden !

  groetjes Peter

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Ardalan
  19 januari 2012 op 00:49 | #17

  Die is mijn zus die zat in de BMW auto samen met haar man.

  Ik werd ook geschrokken toen ik gehoord dat het iets haar overkwam..
  Maar hmld het gaat heel goed met mijn zus en haar man.

  Maar voor de meneer die in een andere auto zat is helaas ter overleden aan zijn hartproblemen en dat was voor al gebeurd voordat hij ze geraakte..

  Ik wens de beste voor de familie leden die dierbare verloren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Piep
  19 januari 2012 op 15:26 | #18

  Helaas is de heer overleden, tijdens het rijden heeft hij een hersen/hart infarct gehad.
  Het was een man die altijd heel voorzichtig en bewust reed. Je kan je leerlingen dus heel veel leren Sander en iedereen kan heel veel veronderstellingen doen, maar wanneer je lichaam je van het 1 op het andere moment in de steek laat dan kan je helemaal niets meer doen.

  Heel naar voor de nabestaanden dat iedereen al zulke conclusies trekt en een oordeel velt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. myrthe
  23 januari 2012 op 19:36 | #19

  Het is geen fijn kruispunt in ieder geval, soms rijden ze daar echt hard!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.