Jongetje komt tijdens oversteken in botsing met auto op het Spaarne

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 16 januari 2012

Haarlem – Een 10-jarig jongetje is maandag aan het einde van de middag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op het Spaarne. Rond kwart over vier wilde de jongen met zijn fiets ter hoogte van de Melkbrug het Spaarne oversteken, maar zag daarbij een auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen met zijn hoofd tegen het voorruit van de auto aan kwam.

Een ambulance en twee politiewagens kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De ambulancebroeders hebben het jongetje in de ambulance gecontroleerd. Gelukkig raakte hij niet ernstig gewond en kwam er met de schrik van af. Na de controle kon hij zelfstandig de ambulance weer verlaten en werd zijn fietsje weer uit de politiebus gehaald.

Het overige verkeer op het Spaarne kon het ongeval via het fietspad passeren.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Marcel
  16 januari 2012 op 19:51 | #1

  Is ook gevaarlijk daar, auto,s rijden te hard, maar fietsers komen het straatje uit en gokken of ze de brug wel halen. Misschien schuld van beide.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. JaLu
  16 januari 2012 op 20:59 | #2

  Hard hoofd dat jongetje!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Sander
  16 januari 2012 op 21:53 | #3

  Ik ben rij-instructeur in Haarlem, en erger me kapot aan de aggressiviteit van de hedendaagse automobilist.
  Ik word dagelijks op absurde wijze ingehaald, afgesneden, en opgejaagd. Mensen die gewoon tussen de 60 en 100 km per uur door een 30 km zone scheuren, ik heb er zelfs videobeelden van, en de politie maar zeggen: ze mogen niet handhaven, omdat de weg niet is ingericht als 30km zone. Ja…..dus??, zo’n bordje met zone 30 hangt er niet voor jan lul, artikel 66 RVV. Politie is wat dat betreft slappe hap…Dat is toch echt de maximumsnelheid. En als een leerling een keer afslaat, omdat hij of zij nog niet zo ervaren is, dan moet je zien hoe aggresief mensen meteen op de claxon staan, waarmee ze zo’n leerling nog meer paniek aanjagen…. Mensen ga je toch eens verantwoordelijk gedragen, en houd je gewoon aan de verkeersregels, ze zijn er niet voor jan met die korte achternaam… En ja fietsers gedragen zich vaak absurd in het verkeer, dus aan de automobilist de taak zich dan zo op te stellen dat een ongeluk voorkomen kan worden
  Je bent pas een goede bestuurder, als je de fouten van anderen weet op te vangen, of te wel.. Pas je aan….
  Word wakker, en gedraag je in het verkeer, je rijd in een potentieel moordwapen….
  Veel veilige kilometers gewenst.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Denis
  17 januari 2012 op 17:01 | #4

  Dat jongetje is mijn zoon, gelukkig heeft hij er niets aan over gehouden, behalve de schrik, dat zat er goed in, en ja hij heeft een hard hoofd gezien de voorruit van de auto. Via deze reactie wil ik ten eerste iedereen bedanken, mijn zoon was onder de indruk van de hoeveelheid mensen, die zich zorgen om hem heeft gemaakt, de mevrouw die de auto reed en gelukkig ook alleen met de schrik vrij kwam, de ambulance personeel en een grote dank aan de politie haarlemmermeer die de zaak heeft afgehandeld en mijn zoon veilig e met fiets naar huis heeft gebracht. Over de toedracht van het ongeluk, het zijn helaas dingen die gebeuren, een schuldig is makkelijk aan te weizen, maar de omstandigheden variëren per geval. Al met al is alles goed verlopen, alleen wat materiële schade, twee geschrokken jonge mensen (plus enige omstanders) en twee geschrokken ouders.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Zij
  17 januari 2012 op 17:45 | #5

  @Sander
  Beste Sander,

  Ik ken je frustaties! Ik geef ook al 15 jaar rijles in Haarlem en de ervaringen die je hierboven noemt maak ik dus ook dagelijks mee. Ik ben overigens wel benieuwd waar je lesgeeft.
  Ik heb mezelf toch gedwongen me minder druk te gaan maken om dit soort acties van andere weggebruikers. Het werk ging me door die ergernissen steeds meer tegenstaan.
  En dat is zonde……. je moet toch je boterhammetje verdienen.
  Gelukkig komen we dagelijks ook genoeg automobilisten tegen die WEL weten hoe het moet.

  Sterkte in de strijd! ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. marco
  17 januari 2012 op 20:14 | #6

  saab is via verklaard alles

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marcel
  17 januari 2012 op 20:50 | #7

  Ik heb geen rijschool maar erger me wel: Mag dat!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Michael
  18 januari 2012 op 09:34 | #8

  Sterkte en beterschap Denis, goed om te lezen !
  (ben gewoon een bezoeker, maar vind het altijd fijn en goed om hier iets van de betrokkenen te lezen)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. vissena
  18 januari 2012 op 10:54 | #9

  sterkte voor dat jongentje. wat denk je bij de verfrollerbrug ook gevaarlijk voor kinderen rijden ze ook als gekken een oma

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Bjar
  18 januari 2012 op 12:37 | #10

  Zo zo… Een keer iemand die zegt dat de politie slappe hap is omdat ze geen bonnen schrijven. Dat kom je ook niet vaak tegen op deze site ;-)

  Ik ben het verder eens met het feit dat men steeds agressiever rondrijdt. Maar ik heb meerdere keren meegereden met lesauto’s en mij valt op dat er dan ook in de auto gezegd wordt dat je agressiever moet rijden om je plaats op de weg op te eisen. Dus waar begint dit gedrag dan?

  Op het Spaarne wordt ik af en toe ingehaald door mensen die minimaal 80 rijden, en dan is het op sommige stukken nog opgebroken ook. En dan moet zo’n mannetje veilig oversteken? Ik heb het soms te doen met die kinderen die naar of van school komen en naar huis fietsen. Ik zie ze soms gekke dingen doen omdat ze al heel lang staan te wachten en maar niet aan de overkant komen.

  Beterschap voor dit kereltje toegewenst!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Zij
  18 januari 2012 op 13:53 | #11

  Bjar :Ik ben het verder eens met het feit dat men steeds agressiever rondrijdt. Maar ik heb meerdere keren meegereden met lesauto’s en mij valt op dat er dan ook in de auto gezegd wordt dat je agressiever moet rijden om je plaats op de weg op te eisen. Dus waar begint dit gedrag dan?
  blockquote>

  Laten we het woordje agressief vervangen door assertief! Er wordt namelijk inderdaad gevraagd dat leerlingen assertief rijden… Waarom?
  Wacht maar totdat jij achter iemand rijdt die bij werkelijk ieder kruispunt lekker gaat stilstaan……. Heb je 10 minuten om op je werk te komen, gaat er zo’n flapdrol voor je overal stilstaan….. Zelfs terwijl die voorrang heeft!!!! Je moet dus inderdaad af een toe OPKOMEN voor je plekje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Bjar
  18 januari 2012 op 17:50 | #12

  Je kan ook 10 minuten eerder weggaan… Probleem opgelost. Nu maak je van jouw probleem de ander zijn probleem. Onzinnige opmerking van je. Door zo’n aanrijding wordt een deel van de weg afgezet en duurt het nog langer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. peter
  18 januari 2012 op 18:00 | #13

  bjar
  juist gezegd.
  heb er niets aan toe te voegen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Zij
  18 januari 2012 op 18:09 | #14

  @Bjar
  Je begrijpt helaas niet helemaal waar mijn commentaar op jouw stukje over gaat.
  Natuurlijk is het zo dat je 10 minuten eerder van huis kan gaan en natuurlijk moet je van je eigen haast niet een ander zijn probleem maken. Een aanrijding is uiteindelijk het laatste wat je wilt. Het gaat er bij alleen niet in dat jij beweert dat je in een lesauto hoort dat leerlingen “agressief”moeten rijden. En je dan ook nog afvragen waar dit gedrag begint…… Als je dit letterlijk zo gehoord hebt in een lesauto ben ik benieuwd met welke rijscholen jij meerijdt. Autorijschool “Beun de Haas”ofzo?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. peter
  18 januari 2012 op 18:13 | #15

  je haalt nu 2 zaken door elkaar

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Marcel
  18 januari 2012 op 18:41 | #16

  @Bjar. 80 km op het Spaarne, zou ik mischien mogen weten waar dat is dan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. hoi!!!
  18 januari 2012 op 18:59 | #17

  @Bjar,
  Ik heb nou zo’n 1,5 maand rijles en ik heb mijn instructeur nog nooit horen zeggen dat ik aggressief moet rijden. Hij heeft wel eens gezegt dat je zoals Zij ook al zegt je plaatsje op de weg best mag op eisen, je moet een beetje voor jezelf opkomen maar niet aggressief gaan rijden. En wat dat 80 km/h betreft, volgens mij kan je dat nooit halen op het spaarne, dit omdat het geen rechte weg is, er toch een minder wegdek is en er altijd wel iemand anders rijdt waardoor je nooit helemaal door kan rijden. Dus zoals Marcel ook al zei: Waar dan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. peter
  18 januari 2012 op 19:14 | #18

  dat kan overal

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Marcel
  19 januari 2012 op 06:40 | #19

  Nou nee hoor, je haalt pas de 80 als je snel optrekt bij het stoplicht. Over het hele Spaarne is het wegdek 1 baans dus ik snap niet hoe je er bij komt dat je dan ingehaald wordt. Ben blij dat je je aggressie kwijt wilt op papier, maar schrijf de volgende keer dan iets geloofwaardiger.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.