Fietser(66) ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen op Kleverlaan

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 5 december 2011

Haarlem – Een 66-jarige fietser uit Bloemendaal is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de hoek van de Kleverlaan en de Velserstraat. Om even over drie uur vond het ongeval plaats toen het slachtoffer op de kruising in botsing kwam met een afslaande vrachtauto. Hulpdiensten, waaronder een trauma- helikopter, werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Het slachtoffer liep door de aanrijding zwaar beenletsel op en is na de eerste zorg door het ambulancepersoneel en de arts van het Mobiel Medisch Team met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam voor verdere zorg.

De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. lucas
  5 december 2011 op 16:38 | #1

  ik stond op het kruispunt met de les auto toen het gebeurde gewoon ongelovelijk
  hopelijk blijft deze meneer in leven !!! sterkte !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  5 december 2011 op 17:27 | #2

  Ik zat in de rode auto die op de stoep staat toen het gebeurde.
  Terwijl ik de hulpdiensten belde heeft mijn collega met nog een paar omstanders de fietser bijgestaan. Daarna heb ik het verkeer geregeld om de hulp diensten vrij baan te geven totdat het werd overgenomen door de politie.
  Mijn Collega ( Rode trui, Foto 2 en 3 ) heeft verder geholpen met de afschermen van de fietser.
  Het been zag er heel slecht uit en ik vrees zelf voor amputatie.
  Chauffeur is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. arie
  5 december 2011 op 19:44 | #3

  IK wens beide partijen veel sterkte toe!!

  Altijd weer krijg ik de kriebels al ik zoeen bericht lees!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Moi
  5 december 2011 op 21:44 | #4

  Ik sluit me aan bij Arie; heel veel sterkte voor beide partijen !
  En petje af voor de omstanders die vanaf het gebeuren gelijk in actie kwamen, zoals o.a. Mike en zijn collega.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. vriendin van fietser
  6 december 2011 op 14:58 | #5

  Allereerst wil ik Mike en collega en overige omstanders danken voor hun kordate optreden en eerste hulpverlening aan mijn vriend. Ook politie en ambulancepersoneel veel dank. Mijn vriend is geopereerd en heeft helaas zijn been niet kunnen behouden. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk goed.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. hoi!!!
  6 december 2011 op 15:40 | #6

  Een dikke pluim voor Mike, zijn collega, de overige omstanders en natuurlijk alle hulpverleners die toe gesnelt zijn. De fietser wens ik sterkte om weer te herstellen van wat er gebeurt is en natuurlijk wens ik ook zijn familie sterkte. De chauffeur van de vrachtwagen wil ik ook sterkte wensen om die een plekje te geven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Davina
  6 december 2011 op 16:17 | #7

  Mike :
  Ik zat in de rode auto die op de stoep staat toen het gebeurde.
  Terwijl ik de hulpdiensten belde heeft mijn collega met nog een paar omstanders de fietser bijgestaan. Daarna heb ik het verkeer geregeld om de hulp diensten vrij baan te geven totdat het werd overgenomen door de politie.
  Mijn Collega ( Rode trui, Foto 2 en 3 ) heeft verder geholpen met de afschermen van de fietser.
  Het been zag er heel slecht uit en ik vrees zelf voor amputatie.
  Chauffeur is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

  Ik stond op de fiets erbij en zag dat je het verkeer ging regelen, heel goed van je! Ik heb niet echt gekeken, maar zag wel dat het ernstig was. Heb ouders gewaarschuwd niet met hun kinderen langs die kant te gaan. En de politie kwam ook heel snel om iedereen om te laten rijden. Hopelijk redt die mijnheer het verder wel!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. TK
  7 december 2011 op 08:24 | #8

  Mike petje af voor jou en je collega!!
  Ik wens de fietser en zijn vriendin veel sterkte en beterschap!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Juf
  7 december 2011 op 14:38 | #9

  Vanaf het schoolplein heb ik de helikopter zien vliegen. Eerste gedachten bij ons waren: dat is erg! Het is ook erg, lees ik nu. Ik wens de fietser een zeer goed herstel toe! Ben ook wel blij om te lezen dat hij niet is overleden. Heel veel sterkte!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. douwe
  8 december 2011 op 17:53 | #10

  We zijn trots op onze zoon Alexander die samen met mijn vrouw het ongeluk zag gebeuren.
  Hij heeft direct 112 gebeld,maar iemand was hem gelukkig al voor,voor dit enorme ongeluk.
  Maar hij heeft direct de deze man bijgestaan en bij hem gebleven tot de ambulance kwam,
  en heeft later als getuige opgetreden.
  Hopelijk hersteld deze meneer spoedig zodat hij toch wer voort kan maar hoop ook dat de chauffeur dit enorme ongeluk op dag de emoties kan verwerken,want zoiets doe je niet expres.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. vriendin van fietser
  9 december 2011 op 23:50 | #11

  Nog even een nader berichtje over de fietser : Hij heeft ook een tweede operatie gehad en is daar nu van aan het herstellen evenals van diverse wonden aan gezicht, lichaam en armen.
  De belangstelling in de vorm van kaartjes, bloemen en briefjes heeft hem enorm goed gedaan, hartelijk dank daarvoor.
  Als hij voldoende hersteld is, wordt hij overgeplaatst naar een revalidatiekliniek voor verdere behandeling.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Yvonne
  11 december 2011 op 21:29 | #12

  Beste vriendin van fietser,
  Dank dat u ons op de hoogte houdt van de situatie van uw vriend, dat helpt zeker bij het verwerkingsproces. Ikzelf heb het ongeluk gelukkig niet zien gebeuren, maar mijn moeder en broertje wel en mijn broertje heeft ook direct actie ondernomen en nog met uw vriend gesproken. Alhoewel ik dus zelf gelukkig geen getuige geweest ben, ben ik wel erg geschrokken van de verhalen van mijn familie waar zij dus wel getuigen van geweest zijn. Ik denk er nog heel veel aan en daarom vind ik het fijn dat u middels de berichten aangeeft hoe het met uw vriend gaat. Ik wens jullie heel veel sterkte en beterschap de komende tijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. vriendin van fietser
  13 december 2011 op 15:18 | #13

  Mijn vriend ligt nog altijd op de intensive care en is inmiddels drie keer aan zijn gewonde been geopereerd. Hij heeft er allerlei complicaties bijgekregen en het gaat minder goed met hem, dan wij gehoopt hadden. Wij houden de moed er echter in.
  Dank voor uw belangstelling.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. hoi!!!
  13 december 2011 op 16:14 | #14

  Vervelend om te horen dat hij complicaties heeft en dat hij nog steeds op de IC ligt. Ik wens u en uw vriend en jullie familie heel veel sterkte de komende tijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. ako team h,lem ns
  19 december 2011 op 19:20 | #15

  @vriendin van fietser
  Heel veel sterkte voor je vriend C.wij van het AKO team hoorde het nu pas via via.
  Doe hem de groeten van al zijn akovrienden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. vriendin van fietser
  4 januari 2012 op 11:55 | #16

  Fietser nog altijd op de I.C. Door de complicaties schiet de genezing niet erg op.
  Wij hopen binnenkort op een doorbraak.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.