Eigenaar van gestolen scooter gaat op onderzoek uit en ziet daders staan

Geschreven door de Redactie op dinsdag 20 december 2011

Haarlem – Een 14-jarige Haarlemmer is dinsdagmiddag aangehouden na diefstal van een scooter vanuit een tuin van een woning aan de Verspronckweg. De eigenaar van de scooter had de diefstal rond 16:00 uur ontdekt en was zelf een onderzoek gaan instellen in de omgeving. Op de hoek Santpoorterstraat/ Jan Steenstraat zag hij vier knapen rondom zijn scooter staan.

Bij het zien van de man gingen ze er vandoor. De 14-jarige kon niet snel genoeg wegkomen en werd door de eigenaar in zijn kraag gegrepen. De knaap werd vastgehouden tot de komst van de politie. De 14-jarige verdachte is vervoerd naar het politiebureau en verhoord.

Onderzocht wordt wat zijn aandeel in de diefstal is. Ook is de politie op zoek naar de andere drie jongens. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem-Noord via 0900-8844.

 1. Marc van Houten
  21 december 2011 op 23:01 | #1

  Kijk eindelijk komt er iemand in verzet!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Nick
  22 december 2011 op 06:14 | #2

  Straks klagen de diefjes de eigenaar aan van de scooter, en draait hij op voor onnodige kosten. Het gerecht stelt de diefjes in het gelijk, want dat is Nederland !!
  Je mag in Nederland geen eigen rechter spelen en zeker niet opkomen voor je eigen spullen.
  Helaas gebeurt dit vaak. Maar hopelijk zijn deze knapen flink geschrokken en mogen ze na de kerstdagen weer naar huis ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. mooskie
  22 december 2011 op 10:49 | #3

  ja helemaal gelijk ,mafkeees
  maar jammer genoeg had ie zo;n goeie verklaring dat ie al vrij is gelaten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. hoi!!!
  22 december 2011 op 19:12 | #4

  @Nick
  Als burger mag je altijd iemand aanhouden totdat de politie komt om de verdachten mee te nemen. Ik zie nergens in het artikel staan dat de eigenaar van de scooter er op los heeft lopen slaan en trappen dus hebben de “diefjes” ook geen reden om hem aan te klagen. Doen ze dat toch dan denk ik niet dat de rechter hun in het gelijk stelt. Je mag namelijk best kijken of je jouw scooter nog ergens ziet staan in de buurt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. ik
  22 december 2011 op 22:39 | #5

  Dat is zwaaaar triest.. En dan ben je 14??
  Zoek een leven ik de schoolboeken en met de speelgoedauto’s

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.