Voorrangsfout op de Oudeweg in de Haarlemse Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op maandag 21 november 2011

Haarlem – Twee auto’s zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op de Oudeweg in de Waarderpolder in Haarlem. Een busje kwam van rechts vanuit de Waarderweg de Oudeweg opgereden. De bestuurder van een personenwagen zag het busje over het hoofd en knalde er tegenaan. Gelukkig bleef het beperkt tot materiĆ«le schade en raakte er niemand gewond.

Doordat het voorwiel van de personenwagen scheef stond kon deze niet meer op eigen kracht weg.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig later op de avond afgesleept.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Guus
  22 november 2011 op 14:58 | #1

  Dat was te verwachten nu dat het een chaos met de Fly-over ontstaat!De verkeerslichten waren maandag niet actief maar alleen blinkend oranje.Wat heeft dat voor zin?
  Laat het verkeer gewoon weer via de Amsterdamsevaart gaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. R.v.H.
  22 november 2011 op 19:06 | #2

  In mijn ogen is er absoluut niet voldoende onderzoek gedaan over die Fly over, neem nu als voorbeeld de TOTAL bbezine pomp mensen kunnen als ze vanaf de fly-over komen niet meer naar de TOTAL toe omdat er een doorgetrokken streep loopt, hierdoor is de klandizie van de TOTAL heel veel minder geworden, en dit is nog maar een probleem vcan deze FLY-over en zijn er nog veel meer.
  Gemeente / provincie denk eerst eens goed na voordat jullie iets gaan bouwen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Nick
  22 november 2011 op 21:46 | #3

  Ik vind het een grote klerezooi met die nieuwe fly-over, als men uit de waarderpolder komt rijden moet je verschrikkelijk goed oppassen met die verlichte pijlwagen die alle verkeer naar links dirigeert, dus richting Halfweg. Mensen die naar Haarlem moeten kunnen 5 meter voor de pijlwagen ook naar rechts maar dat is nergens aangegeven. Hopelijk wordt deze situatie snel duidelijker want nu staat iedereen op zijn rem en gaat iedereen naar links.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Frits
  23 november 2011 op 17:28 | #4

  Typisch gevalletje van “beste stuurlui staan aan wal”. Hebben de heren rvh en Nick verstand van zaken? Kunnen ze het beter? De Fly over is perfect. Kwestie van wennen. Kom er ieder dag en het bevalt mij prima. Hebben de heren koud watervrees? Of zijn het weer van die typische Haarlemmers die alleen maar kunnen zeiken in plaats van ook de positieve kant van de dingen zien?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Justin
  23 november 2011 op 18:20 | #5

  Die doorgetrokken streep voor de Total slaat idd nergens op, iedereen rijd eroverheen, ik rij daar minimaal 5x op een dag voor mijn werk en ben al 3x gesneden door auto’s die van de fly over naar de Total willen terwijl ik vannaf de Amsterdamse vaart kom. En idd die knipperende pijl als je uit de richting van Rotterpolderplein komt is erg verwarrend, al diverse gevaarlijke situaties gezien, en voor rechtdoor staat dus een pijl naar rechts op het wegdek, iemand die hier onbekend is rijdt volgens mij vrij makkelijk verkeerd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Justin
  23 november 2011 op 18:22 | #6

  Dit ongeluk heeft overigens vrij weinig met de fly over te maken naar mijn idee maargoed…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. ik1981
  23 november 2011 op 22:48 | #7

  Als je van de fly over komt, kun je wel naar het tankstation, naast de doorgetrokken streep staan gebroken lijnen, wat aangeeft dat jij van de fly over wel naar rechts mag, maar de mensen van de rechterbaan niet naar links mogen… Neemt niet weg dat het een verdomd kort stukje is om over te steken naar het tankstation en het ook inderdaad niet meer om de aanrijding draait hier maar wel ff verteld mag worden, toch? Fijne avond!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. starduck
  25 november 2011 op 00:18 | #8

  @ik1981 volgens mij ben je in de war… het is andersom: Van de fly over mag je niet naar het tankstation. Logisch ook, want om van de fly over naar het tankstation af te slaan, moet je de andere rijstrook op korte afstand min of meer snijden, met al het gevaar voor het daarop rijdende verkeer. Als je wilt tanken, zal je vanaf de Waarderpolder gebruik moeten maken van het oude viaduct.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Nick
  25 november 2011 op 07:51 | #9

  Frits, je hebt gelijk !!
  Ik heb het afgelopen woensdag kenbaar gemaakt bij de Gemeente en er is naar gekeken.
  Vanaf Maandag gaan ze de situatie veranderen. Veel mensen die onbekend zijn rijden nu allemaal richting Amsterdam. Er wordt namelijk nergens aangegeven dat mensen ook via het oude talud terug kunnen rijden naar bijvoorbeeld de zuiderpolder.
  Tuurlijk mensen die er dagelijks rijden zoals FRITS die weten hoe de situatie is. Maar als je alleen maar aan jezelf kan denken moet je ook geen commentaar op een andere leveren !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. ik1981
  27 november 2011 op 00:04 | #10

  @ Starduck Nee hoor, ben niet in de war, zoals ik het omschreven heb klopt de verkeerssituatie, wel naar rechts ( niet richting tankstation, maar een baan opschuiven), niet naar links, waar jij gelijk in hebt is dat je indd over de oude fly over moet voor het tankstation, dat had ik zo 1 2 3 niet in de gaten omdat ik altijd ergens anders tank en het niet zo handig is aangegeven, wat in meer gevallen is als het om de nieuwe fly over gaat… Ik zie nog wel een paar ongelukken gebeuren ben ik bang…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.