Commotie bij flat aan de Engelandlaan na harde knal in Haarlem-Schalkwijk

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 21 november 2011

Haarlem – Op de meldkamer kwamen maandagavond rond acht uur meerdere telefoontjes binnen van een harde knal bij een flat aan de Engelandlaan in Haarlem-Schalkwijk. Hulpdiensten gingen met spoed die kant om op onderzoek uit te gaan. Brandweer, politie en enkele ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Aan de achterkant van de flat werden vuurwerkresten aangetroffen welke de knal hadden veroorzaakt. Buurtbewoners lieten weten dat er de hele dag al veel harde knallen te horen waren geweest.

Voor de hulpdiensten was er verder weinig te doen, de politie zal de komende tijd vaker controleren.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Stefan
  22 november 2011 op 08:41 | #1

  iedereen weet dat het die joggies van het kamp zijn aan de belgielaan.. want die rende als een gek het kamp op na de knal… mja ze doen er weer niets aan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. mieppieeee
  22 november 2011 op 10:03 | #2

  stefan dus dan moeten ze meteen van het kamp afkomen met je iedereen weet dat die joggies van het kamp afkomen dat is oordelen iedereen kan het kamp oplopen dan hoeft het nog niet gelijk iemand van het kamp af te komen en wie weet waren het wel burgers of weet ik veel wie maar ik hoop dat de mensen eens een keer ophouden over het oordelen van zal wel van het kamp afkomen bah

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. silvia
  22 november 2011 op 12:31 | #3

  sjees vuurwerk!
  jongens streken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. TK
  22 november 2011 op 12:44 | #4

  @ Mieppieeee dat is een algemeen bekend feit, die gasten zijn al dagen bezig. Dat is geen gok maar een constatering. Je ziet het ze ook gewoon doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. mieppieeee
  22 november 2011 op 15:07 | #5

  nou kijk dan eerst ff verder dan je neus lang is oke want er zijn meerdere met vuurwerk bezig die niet van het WOONWAGENKAMP afkomen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Stefan
  22 november 2011 op 15:26 | #6

  mieppieeee , dit is gewoon duidelijk.. en iedereen rond de Engelandlaan weet wat voor ventjes het zijn.. zodra je wat tegen ze zegt of corrigeert komt papa of broer even verhaal halen.. stel je voor dat je ze terecht wijst.. Ik heb niet tegen die mensen , ik heb wat tegen hun opvoeding .. ipv naar mensen te luisteren als hun kinderen wat fout doen krijg je bijna een stomp voor je kanis nee dank je!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Tim
  22 november 2011 op 15:42 | #7

  Vreemd genoeg geloof ik Stefan… Naja, vreemd genoeg. Ergens verwacht en weet je zoiets gewoon…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. TK
  22 november 2011 op 15:55 | #8

  @Mieppieeee Deze heren kwamen echt van het woonwagenkamp, daar valt niets aan te ontkennen. Ik ken ze al langer dan vandaag. Er zullen er ook zat zijn die vuurwerk afsteken die er niet vandaan komen, maar deze kwamen daar echt vandaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Huh
  22 november 2011 op 19:52 | #9

  Niemand in de gaten dat Miepieeee ook van het kamp komt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. annaac
  22 november 2011 op 20:13 | #10

  Natuurlijk wel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. annaac
  22 november 2011 op 20:16 | #11

  Na alle Marokkanen en Turken die zich gediscrimineerd voelen is dit ook wel weer een leuk….de kampers…pppfff…..waren we bijna vergeten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. mieppieeee
  22 november 2011 op 20:31 | #12

  en wat dan nog dat ik van het kamp kom
  wat is daar mis mee dan ik ben zoals jij hoor een mens van vlees en rood bloed

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Huh
  22 november 2011 op 21:48 | #13

  Miepieee daar is helemaal niks mis mee. Maar het probleem is dat je je aangevallen voelt en gelijk in de aanval gaat. En waarom? Tja ik weet het niet, en waarschijnlijk weet je het zelf ook niet. Waarschijnlijk alleen maar dat je het woord kamper / woonwagenbewoner zag staan. Ik groet u, en wacht uw reactie af

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. ik1981
  22 november 2011 op 21:59 | #14

  Nee hoor mieppieee, daar is inderdaad niets mis mee, het is vervelend dat er meteen een stempel op wordt gedrukt. “het zullen wel weer…” en dat zal misschien ook zo zijn dit keer, daar kan ik niet over oordelen, maar als het “rijtjeshuiskinderen” zouden zijn zou niemand zo aanvallend reageren, dus ik snap jouw gevoel wel!
  En voor degene die het zich afvragen; ik kom niet van een kamp, en ik ken er ook niemand van, maar het is wel heel makkelijk om af te geven op van alles en nog wat als je achter je pctje zit!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Huh
  22 november 2011 op 23:13 | #15

  Rijtjeshuis!!! Naast elkaar of op elkaar? Het was tenslotte op de engeland laan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. moeny
  23 november 2011 op 02:08 | #16

  Wees blij ik1981 dat je er niet vandaag komt en niemand kent. Anders zou je wel anders reageren en misschien iets objectiever zijn. Ik kom (er gelukkig) niet (vaak) meer. Woon zelf in een keurig rijtjeshuis had nooit vooroordelen over kampers. Tot mijn dochter met een kamper aan kwam en er 10 jaar van haar leven heeft verknald. Wij mogen niet discrimineren maar ik werd er BURGER genoemd. Kom nu af en toe op een kampje of vanwege mijn werk of om weer eens te klagen over hun koters die als gekken in de buurt rondsjeesen op 10 jarige leeftijd op brommer of quads en dan zonder helm natuurlijk he. Gelukkig reageren die Kampouders wel redelijk normaal. dus er is hoop!! Loop er ook voor de KWF collecte en dat moet ik ze nageven, ze geven guller dan de gemiddelde (mede)nederlander.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. R
  23 november 2011 op 07:53 | #17

  Wat voor afkomst je ook hebt, je hebt je aan de regels, normen, waarden en wetten houden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. stefan
  23 november 2011 op 07:54 | #18

  @ ik1981 , groot verschil tussen kinderen van het kamp en rijthuiskinders hoor dat durf ik te zeggen… als ik een kind hier in de straat aanspreek komt de moeder naar me toe en bedankt me en zal ze erop letten.. ik heb in de zomer 1 keer een jongetje van het kamp aangesproken omdat hij knikkers naar me hond aan het gooien was.. eerste wat je hoort ik houd je “k” bek me vader slaat je het ziekenhuis in enz enz.. puntje bij paaltje stond meneer voor me neus en liet even duidelijk blijken dat ik me muil moest houden tegen zijn kind.. dat me hond een gekneusde heup had doordat een knikker hard op hem werd gegooid boeide hem niet.. krijg je te horen zijn toch kinderen…!! nee top opvoeding!! en nee heb niets tegen kampers ben op gegroeid met chieltje uit de waarderpolder.. maar als die wat deed werd hij gecorrigeerd door zijn ouders.. hier lachen ze.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. TK
  23 november 2011 op 08:42 | #19

  Ach als je je zo aangevallen voelt dan moet er ergens toch wel een kern van waarheid inzitten lijkt me ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. !
  23 november 2011 op 09:01 | #20

  Het waren die marokanen. 3 marokanen en 1 turk. Het was niet die kampers, jullie moete het weten voordat jullie iets gaan zeggen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. 23 november 2011 op 09:41 | #21

  Dat zal die eerdere klapt geweest zijn !. Bij deze hebben we met meerdere mensen in ons pand de kids van het kamp zien wegrennen.

  Maar goed de discussie over wie het gedaan heeft lijkt me hier niet aan de orde, het is gewoon zorgwekkend dat er zulk achterlijk zwaar vuurwerk gebruikt wordt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. mieppieeee
  23 november 2011 op 13:35 | #22

  @stefan
  stefan dat zijn er met somige ouders maar niet alleen van het kamp want als de mensen bij mij zouden komen let op zouden he dat me kinderen nog klein waren en ze hadden wat gedaan nou dan kregen ze van mij straf en dan bedoel ik niet met slaan maar gewoon niet naar buiten
  @Huh
  ik voel me niet aangesproken maar zoals het neer gezet werd
  @TK
  nogmaals ik voelde me niet aangesproken maar het is wel zo makkelijk geef die kampers en weet ik veel maar de schuld dat klopte gewoon nie

  groetjes mieppieeee

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. ik1981
  23 november 2011 op 13:54 | #23

  @ Huh
  Mmm, ik heb het over rijtjeshuis in het algemeen, niet alleen de Engelandlaan…

  Ieder z’n mening natuurlijk, ik sta er misschien te ver vanaf omdat het niet naast m’n deur gebeurd, maar ik ben het met “R” eens, ongeacht waar je vandaan komt.

  @ Stefan, heel erg wat er met je hond gebeurd is, mijn hond is ook eens mishandeld, maar dan door “rijtjeshuiskinderen” en een sorry van de ouders was ook teveel gevraagd… Zo zie je maar weer, opvoeding is in allerlei “lagen” van de bevolking soms ver te zoeken en dat probeerde ik te zeggen in het vorige stukje

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. nijntje
  23 november 2011 op 14:32 | #24

  wat vuurwerk allemaal niet losmaakt bij de mens zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. silvia
  23 november 2011 op 14:32 | #25

  deze hele discussie is onnodig, en totaal niet de waarheid!

  en lees het waren turkse en marokaanse jongeren.

  hokjes plaatsen achterlijke mensen bah.

  Kampers zijn juist meer van normen en waarde,maar kom idd niet aan hun kinderen.

  Ik ben een rijtjeshuis mens en kom ook niet aan me kinderen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. Huh
  23 november 2011 op 15:33 | #26

  Was het echt zo, n harde knal dan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 27. Stefan
  23 november 2011 op 15:43 | #27

  @Silvia , jij plaatst nu zelf mensen in hokjes door te roepen dat het marokanen en turken waren… En ik als oogtuige weet 10000% zeker dat ze van het kamp waren.. wat overigens bevestigt is vandaag , aangezien ze opgepakt zijn.

  @Huh ja het was een ontiegelijke harde knal.. me ramen waren aan het trillen en meerdere auto alarmen gingen af ik dacht eerst een gas explosie maar keek direct naar buiten en zag de daders weglopen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 28. Huh
  23 november 2011 op 16:27 | #28

  Lopen? In de eerste reactie lees ik dat ze weg rende. Wordt wel erg opgeblazen dit verhaal vinden jullie ook niet. Oh nieuwe foto geplaatst zie ik, mischien wel een bestuurder van het kamp, oeps wat zeg ik nu weer. ( sorry Miepieee )

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 29. TK
  23 november 2011 op 16:54 | #29

  Ik was ook ooggetuige van dit feit en ik heb hetzelfde gezien als Stefan.
  Ze zijn inderdaad weggerend.

  @ Huh het was inderdaad zo’n harde klap, de ruiten trilden hier behoorlijk evenals het glaswerk in de wandkast.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 30. Huh
  23 november 2011 op 17:33 | #30

  Wat moet dat dan op 31 december als er echt vuurwerk wordt afgestoken, janken jullie dan ook zo erg. Daar heb je immers verzekering voor

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 31. TK
  23 november 2011 op 19:11 | #31

  We hebben het hier over excessief vuurwerk. Dit is geen vuurwerk, dit zijn gewoon bommen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 32. silvia
  23 november 2011 op 19:32 | #32

  En wat kunnen mensen toch raar over drijven en reageren.
  Toen ik jonger was staken ze ook in november al vuurwerk af,En maakte we bommetjes.
  Tis maar hoe mensen nu overdereven reageren daarop.
  En 112 bellen pfffffffffffffff
  Net als die dam schreeuwer,er gilt 1 iemand(wat ik niet goed keur)
  De hele dan staat op zijn kop omdat ze denken dat er een bom is!

  En wij zijn allemaal niet jong geweest he :-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 33. Huh
  23 november 2011 op 20:21 | #33

  Beste Silvia. Dat is dus geen vergelijking

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 34. silvia
  23 november 2011 op 20:56 | #34

  ik was er ook niet bij,sorry dan.
  Maar wat me de laatste tijd zo opvalt alles word opgeblazen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 35. TK
  23 november 2011 op 21:20 | #35

  Beste Silvia,

  Dit was geen bommeTJE. Blijkbaar ben je er niet bij geweest. Dit was verdomme zowat een volwaardige bom.
  Als dit mis gegaan was was de schade niet te overzien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 36. Marcel
  23 november 2011 op 21:28 | #36

  @silvia , opgeblazen .. Goeie woord keuze.. Er is verschil tussen een rotje en een bom waarvan je ramen bijna uit je voegen barsten ! Waren het nou rotjes zal je mij nooit horen zolang ze dieren en kinderen met rust laten!! En ja er zijn zeikers daar op de engelandlaan vooral dat stel in die 1ste flat die klagen om elk piepie van wat ik hoor.. Hebben zelfs hun buren zover gekregen dat ze hun huis te koop hebben gezet!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 37. silvia
  23 november 2011 op 22:25 | #37

  beste tk

  is het mis gegaan nee toch????
  heet koffie dik kijken,beren op de weg zien bla bla

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 38. tja
  24 november 2011 op 00:40 | #38

  Beste marcel,

  Ieder verhaal heeft twee kanten. Wellicht een idee om de andere kant eens aan te horen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 39. Huh
  24 november 2011 op 06:22 | #39

  Appels met peren vergelijken, van een mug een olifant maken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 40. Katty
  24 november 2011 op 21:07 | #40

  Ik snap wel wat Silvia bedoelt, dat de jeugd van tegenwoordig van harde knallen houd is duidelijk.Als iedereen nou is i.p.v. Silvia afzeiken er zelf wat aan doen als ze de jeugd rotzooi zien trappen….hoeven ze ook niet te zeggen: We stonden erbij en keken er naar!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 41. silvia
  25 november 2011 op 08:33 | #41

  goed gezegd katty!
  En meestal zeggen deze ouders ow dat zou mijn kind nooit doen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 42. Katty
  25 november 2011 op 09:40 | #42

  Nou meeneer Huh mensen weten hier blijkbaar duidelijk te vertellen hoe en wie het waren, dus als je meteen er naar toe stap is denk blijkbaar handiger dan achteraf gelul vind je niet?!
  Als het op dat moment gebeurt durven jullie niet naar buiten te stappen,maar wel achter jullie pc Silvia aanvallen terwijl zij ook dr mening geeft zo als ieder ander hier.

  Idd Silvia dat zeggen ouders zeker, net als dat deze blaffende honden achter hun pc blijven zitten als ze buiten de jeugd horen knallen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 43. silvia
  25 november 2011 op 12:05 | #43

  Idd katty,en voor jongeren met vuurwerk(blank/zwart/kampers/van alles wat)
  112 gaan bellen!
  Zou een dikke boete voor moeten komen zeg.
  Ik hoor hier een noord ook harde knallen dat me ramen trillen.
  Zou ik daarvoor 112 moeten gaan bellen,Waar zijn we nou mee bezig!
  En het is idd maar mijn mening en die mag ik gelukkig uiten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 44. stefan
  25 november 2011 op 13:55 | #44

  katty lees je wel wat ik en andere zeggen?? en nogmaals ze zijn wel aangegeven en ook opgepakt.. dus burgerplicht toch voldaan?? en tegen vuurwerk moet gewoon hard opgetreden worden zeker voor dieren en kleine kinderen en ouderen die zich doodschrikken op straat.. Vuurwerk ik voor 31 dec en 1 januari alles daarbuiten hoort gewoon niet als ben je kind geel zwart rood ouder paars who cares .. De wet is er niets voor niets.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 45. Huh
  25 november 2011 op 22:34 | #45

  Hey dat is toevallig ik ben ook jong geboren….. Benjamin Button die is oud geboren zou hij nu ook op zijn falie krijgen. Hoop dat jullie weten wie dat is, maar daar ga ik wel van uit. Ha gezellig mogen bijna vuurwerk afsteken!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 46. silvia
  26 november 2011 op 10:34 | #46

  Ik heb t niet over de jeugd van tegenwoordig,
  Want die vind ik ronduit aso,worden slecht opgevoed.
  Dat staat hier los van.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 47. schneider.
  27 november 2011 op 19:46 | #47

  laat ze lekker vuurwerk afsteken jullie zijn zelf tog ook jong geweest
  en toen zaten jullie ook niet lief binnen dede jullie ook dingen die niet
  mochten dus jullie kunnen wel zeuren over de jeugd maar zelf hebben
  jullie het ook gedaan. dus voortaan even nadenken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 48. stefan
  28 november 2011 op 08:01 | #48

  word een beetje treurig hier van de mensen die denken een patent op de waarheid te hebben schijnbaar. Laat je eerst goed informeren en ken de feiten voor je reageert.

  @Katty waar dat staat?? in het politiedossier .. en alle getuigen die een verklaring hebben afgelegd hebben een belletje gehad .. Dus zolang je niets gezien heb en dus geen getuige bent heb je hier weinig over te vertellen lijkt me!
  Maar goed als mensen hier net zulke daden hadden als woorden zou het nog wat worden met de maatschappij.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.