Meiden op scooter afgesneden door auto en komen ten val

Geschreven door de Redactie op donderdag 17 november 2011

Haarlem – Twee meiden op een scooter zijn donderdag aan het begin van de avond op het Spaarne ten val gekomen. Rond half zeven werden zij vlak voor parkeergarage De Appelaar door een automobilist afgesneden. Door de uitwijkmanoeuvre raakten de scooter en automobilist elkaar niet maar kwamen de meiden wel ten val.

Een ambulance en een politiewagen kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Beide opzittenden van de scooter zijn in een ambulance gecontroleerd maar raakte gelukkig niet dermate gewond dat zij mee moesten naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De politie is nog opzoek naar getuigen. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie Haarlem, via telefoonnummer 0900-8844.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. roxsanne
  17 november 2011 op 21:08 | #1

  Ik hoop als mensen het gezien hebben en reageren. Het was en zilveren bmw veder heb ik niks gezien.mvg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  18 november 2011 op 09:19 | #2

  Gezien de plaats van het ongeval vraag ik mij eigenlijk af of er ter plaatse geen beveiligingscamera’s hangen.
  En misschien is de betreffende auto wel net in of uit de Appelaar gereden?
  Lijkt me toch sat dit wel na te trekken is.

  Sterkte voor de meiden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jorfa
  18 november 2011 op 10:01 | #3

  De in en uitgang van de Parkeergarage ligt te dichtbij voetpad,fietspad,en de rijbaan.
  De auto moet vaartmaken om bovenop tekomen en daar zijn de beide bestuurders van geschrokken toen ze elkaar in de ogen keken,en aangezien de meisjes nog onervaren zijn kun je dat soort stuntjes op de openbare weg verwachten en de meisjes kunnen met de schrik in de Beentjes richting huis waar een heerlijk kopje Chocolade van Hollandse makelij staat te wachten met een Heerlijk stuk Speculaas!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mike
  18 november 2011 op 16:51 | #4

  Jorfa
  zeker zelf niet in het bezit van een rijbewijs?
  een auto kan op zijn koppeling zelfs omhoog rijden daar.

  Het zal denk ik een gevalletje zijn geweest van kan er nog ff snel voor langs.
  Mensen weten alleen niet wat voor schrik reactie je daar mee kan veroorzaken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  18 november 2011 op 20:59 | #5

  @Mike,Ik begrijp helemaal niet wat je daar mee bedoeld,er zijn Duizend mogelijkheden om de Auto naar boven te krijgen,en die van mij was er èèntje van die Duizend mogelijk heden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. roxsanne
  18 november 2011 op 23:08 | #6

  Ik heb een rijbewijs al 1 jaar. Het was 50 meter voor de pakeer gerage. Hij ging opeens op het fietspad en mij af snee, waardoor op me rem ging en uit glee. En ree door op fiets pad snel weg. Hij had geen knipperlicht ik ree nog geen eens 25km per uur. Sommige reacties vind nergens op slaan. En geen onzin dingen want me hele zijkant scooter is beschadigt, en ben zelf bond en blauw! Mvg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marco
  19 november 2011 op 09:44 | #7

  @Jorfa
  Dat is wel leuk en aardig die chocolade en een stukje speculaas, maar daarmee kan je echt niet aankomen bij de scooterdealer/garage om de ontstane schade aan je misschien wel zuurverdiende scootertje te laten repareren.

  Komt bij dat wanneer de auto inderdaad uit de appelaar kwam, al dan niet met het door jou waarschijnlijk zo geliefde extra gas geven, hij toch echt had moeten afremmen bij het boven/buiten komen.
  Want een ieder met een rijbewijs weet dat wanneer je uit een parkeergarage of iets dergelijks komt, je dan een uitrit verlaat en dat je dan in 99,9% van alle gevallen geen enkel recht op voorrang hebt.

  Ik ben het in dit geval zeker met de bewering van Mike eens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. roxsanne
  19 november 2011 op 23:49 | #8

  Hij kwam niet eens er uit of erin. Het was daarvoor gebeurt hij snee me af, en ging opeens fiets pad waardoor ik remde. Jullie zijn er niet bij geweest! Bedankt voor reacties maar, geef reactie waar ik en de politie wat aan heb bedankt mvg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.