Zolderbrandje in woning aan Marnixstraat door oververhitting omvormer

Geschreven door Michel van Bergen op zaterdag 8 oktober 2011

Haarlem – Op een zolder van een woning in de Marnixstraat in Haarlem-Noord is zaterdagavond brand uit gebroken. Rond half zeven werd het vuur ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Naast de bewoonster van het pand moesten ook de buren hun huis verlaten in verband met de rookontwikkeling.

De brand was snel onder controle en is vermoedelijk ontstaan door hitte van een omvormer die op het bed terecht was gekomen. De brandweer heeft de woning met een overdruk ventilator geventileerd en het verbrande mattras naar buiten gebracht.

De Marnixstraat was door de brand tijdelijk afgesloten voor verkeer om de hulpdiensten haar werk te laten doen. Naast de woning van de vrouw heeft ook het huis van de buren schade door de rook opgelopen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.