Vrouw op fiets gewond na aanrijding met auto op Californiëplein

Geschreven door Michel van Bergen op vrijdag 7 oktober 2011

Haarlem – Bij een aanrijding tussen een fietsster en een auto is vrijdagochtend een persoon gewond geraakt. Rond kwart voor negen werd een vrouw aangereden op de rotonde bij het Californiëplein in Schalkwijk door een automobilist. Ze kwam hierbij hard ten val. Gezien de ernst van de melding werd ook het traumateam uit Amsterdam opgeroepen.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer verzorgd waarna ze met een fikse hoofdwond naar het ziekenhuis is overgebracht. De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen. Het kruispunt met het Californiëplein en de Briandlaan is enige tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten haar werk te kunnen laten doen.

Een politieagent heeft de fiets van het slachtoffer overgebracht naar het politiebureau.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Bas
  7 oktober 2011 op 13:32 | #1

  Dit is ook wel een gevaarlijke rotonde ik als automobilist rij er al niet graag overheen..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Kees
  7 oktober 2011 op 14:27 | #2

  Er gebeuren daar wel vaker ongelukken en dat komt doordat zowel fietsers als automobilisten zich niet aan de regels houden. Jammer, want op zich is het een overzichtelijk punt. Hopelijk valt het met de fietsster mee, sterkte in ieder geval.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Irma
  7 oktober 2011 op 16:55 | #3

  Er zullen er nog meer volgen, dit is echt een ramp rotonde !!! Ik woon om de hoek en zie het vaak (bijna) mis gaan. Nee niet goed over nagedacht. Sterkte voor de fietser!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. TK
  7 oktober 2011 op 18:51 | #4

  Automobilisten jagen over die rotonde heen alsof die er niet is. De haaientanden worden genegeerd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Nick
  7 oktober 2011 op 19:24 | #5

  Het is een levensgevaarlijke kruising geworden, vanmiddag reed er een VW golf over de stresemanlaan heen richting het Winkelcentrum Schalkwijk. Ik schat dat hij ongeveer 70/80 km reed want hij haalde mij in en reed gewoon zonder te remmen rechtdoor over de rotonde heen. De vrouw die hier gewond is geraakt zal zeker niet de laatste zijn. Ook Politie & Connexxion voertuigen negeren de verkeerstekens op dit wegdek, iedereen gaat hier alle kanten op. De Gemeente Haarlem reageert pas als er een dodelijk slachtoffer is gemeld bij een ongeval hier op deze rotonde.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Marco
  8 oktober 2011 op 08:51 | #6

  Zoals ik ook al bij een eerder item over een ongeval op deze “rotonde” , dit geldverslindende project van de gemeente mag de naam rotonde niet eens dragen.
  Zoals Nick ook al reeds meld, zelfs het ov en de politie rijden er gewoon schuin overheen.
  En de politie doet dat dan zelfs nog zonder bijzondere signalen.
  Neem daar de gewone automobilisten en ja, ook fietsers bij, en het is wachten op het eerste dodelijke slachtoffer van deze gemeentelijke misser!

  Voor de aangereden vrouw hoop ik dat ze er weer snel bovenop komt, en weer veel veilige kilometers kan fietsen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Judith
  8 oktober 2011 op 12:15 | #7

  ik woon zelf ook om de hoek,en hoorde gisteren alle toeters en bellen,dacht nog er zal wel weer wat gebeurd zijn
  uit ervaring weet ik dat veel automobilisten zo snel mogelijk voorrang willen hebben,en kijken niet eens of je wel of niet voorrang hebt
  ik heb eens gehad,ik kwam als eerste bij die rotonde,en een automobilist moest perse voorrang hebben van mij,dan ben ik wel zo slim om die voor te laten gaan
  maar ze denken dat ze de halve wereld aan hun auto hebben hangen,van ik ben met auto en jij bent met scooter,je kan me niks maken
  zo irritant is het wel geworden,deze kruising
  en ook als ik met auto zou rijden,denken andere ook dat ze altijd maar voor mogen gaan
  ik denk dat ze beter nog verkeers lichten neer kunnen zetten
  want ook de voetgangers op de zeebra pad,moeten het vaak ontgelden bij andere weg gebruikers,of misbruikers

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ..
  8 oktober 2011 op 14:52 | #8

  dit is een verschrikkelijke rotonde…. niet de rotonde zelf, maar de gebruikers ervan. Connexxion bussen, maar ook fietsers en automobilisten negeren de rotonde. het wordt tijd dat er een stoep komt in het midden, dat rechtdoor rijden onmogelijk maakt….
  want ja, als de ene helft rond gaat draaien en de andere helft gewoon rechtdoor, kun je erop wachten dat er iemand aangereden wordt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Juffie
  9 oktober 2011 op 12:25 | #9

  De rotonde lijkt te klein te zijn voor de bus, dus die moet hem wel raar nemen. Verder scheurt iedereen maar een beetje raak daar op dat punt. Onoverzichtelijk en een enorme bende.
  Briandlaan een voorrangsweg maken zou om te beginnen al veel overzichtelijker geweest zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. hoi!!!
  9 oktober 2011 op 16:01 | #10

  wat heeft het voor practisch nut om hier een “rotonde” te maken? Je kan toch net zo goed gewoon een kruising met een paar van die mooie groen-geel-rode lampen maken? En als je dan zo nodig een rotonde wilt maak er dan een met een gat in het midden ofzo dat die mensen die door willen rijden daar gewoon lekker in vallen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.