Pyromaan slaat opnieuw toe in Haarlem-Noord: Wederom auto uitgebrand

Geschreven door de Redactie op zondag 30 oktober 2011

Haarlem – Een geparkeerde auto in de Indischestraat is in de nacht van zaterdag op zondag rond half drie opnieuw het prooi geworden van de auto-pyromaan. Zes dagen geleden brandde er in de Indischestraat ook al een auto geheel uit. De afgelopen weken zijn er meerdere autobranden geweest, waarbij het zeer waarschijnlijk is dat deze zijn aangestoken.

Zo liepen de nacht ervoor in de Raadhuisstraat en in de Schoterbosstraat twee auto’s, op nog geen 400 meter afstand van elkaar, flinke schade op door brand. Eerder deze week was het al raak op de Nieuwe Gracht waar dinsdagavond een auto in de brand werd gestoken. Aan het begin van deze maand kon door snel ingrijpen van de brandweer worden voorkomen dat een auto in de Jan van Zutphenstraat in vlammen opging.

In augustus werden er ook al twee auto’s in de brand gestoken, en in september moest een auto in de Merovingestraat het ontgelden. Het is nog onduidelijk of al deze autobranden iets met elkaar te maken hebben, de politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Mensen die meer weten of verdachte personen hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen te nemen met de politie Kennemerland, via telefoonnummer 0900-8844. Bij verdachte situaties kunt u ook direct het alarmnummer 112 bellen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. francisca
  30 oktober 2011 op 06:17 | #1

  Laten we hopen dat de dader (s) heel snel gepakt zullen worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. R.Katers
  30 oktober 2011 op 08:29 | #2

  Deze persoon of personen beginnen nu zeer vervelend te worden.
  Als de dader of daders gepakt worden en ze komen met een lullige boete of taakstraf dr vanaf is het reachtsysteem gefaald in mijn ogen.
  Zulke mensen moet je goed laten voelen!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Sandra
  30 oktober 2011 op 08:47 | #3

  Nou ik hoop dat als ze gepakt worden ook de schade gaan betalen want dit keer was het onze auto. En hoeveel gaan er nog volgen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Kees
  30 oktober 2011 op 09:52 | #4

  Hopelijk wordt deze idioot snel opgepakt en dan moeten ze hem wel alle schade laten betalen. Leuk hoor om de spullen van een ander te vernielen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. k.
  30 oktober 2011 op 09:56 | #5

  @kees je hebt helemaal gelik laat ze maar lekker betalen kinderachtig hoor spullen van anderen vernielen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Darwin
  30 oktober 2011 op 10:18 | #6

  De vorige reacties zijn wel heel diplomatiek. Daarom ter aanvulling mijn reactie. Wellicht is het handig dat er bij deze berichtgeving meteen wordt vermeld hoe je misdaad anoniem kunt melden, hoe hoog het tipgeld is voor degeen die de dader aangeeft en hoe hoog de boom is waaraan daders na bewezen schuld komen te hangen, op basis van jurisprudentie evt aangevuld met nieuwe juridische inzichten ten aanzien van het gepleegde feit . Overigens is het niet de bedoeling dat we doorschieten in Stazi praktijken of Geert Wilders populisme.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. F
  30 oktober 2011 op 11:01 | #7

  Ook onze auto is aan de beurt geweest en nu zijn er weer 2 in de straat totaal verwoest. Echt te gek voor woorden. Maar wat moet je doen om het te voorkomen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. R.v.H.
  30 oktober 2011 op 13:05 | #8

  Als de dader(s) gepakt is hem de schade laten vergoeden en als dat geregeld is er voor zorgen dat hij/zij nooit meer zelf een auto mag besturen, kan hij/zij eens voelen wat het is om geen auto meer te hebben

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. F.campo
  30 oktober 2011 op 14:32 | #9

  Ja nu was het onze auto niet leuk meer dit is de tweede in amper 6 dagen bij mij voor de deur wat een stakker die gast hoop dat ze gauw iemand pakken dan kan ik hem/haar aansprakelijk stellen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Marc van Houten
  30 oktober 2011 op 18:41 | #10

  Ik hoop voor jullie dat alles snel wordt opgelost.
  Bij ons gaat het geregeld om vernieling in de straat door jeugd die langs auto’s loopt, fietst en spiegels eraf trapt.
  Mijn hint zou zijn hang een camera op.
  Sterkte!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Marco
  30 oktober 2011 op 21:51 | #11

  Ik vind het zéér rot voor alle “slachtoffers” van deze mafkees of kezen.
  Maar laten we eerlijk zijn mensen, wanneer deze randdebielen gepakt worden komen zéér waarschijnlijk de standaard excusen weer naar voren.
  Dat zal wel weer een gevalletje gescheiden ouders, slechte jeugd, psychisch in de war, en de stemmen in zijn of hun hoofd zeggen dat ze dat moeten doen.
  En laten dit nu net de argumenten zijn waar justitie in Nederland zeer gevoelig voor is.

  Het wordt echter een ander verhaal wanneer men de dader(s) op heterdaad betrapt en vervolgens besluit om voor eigen rechter te spelen (maw een paar doodschoppen te verkopen).
  Dan zal U helaas maar och zéér waarschijnlijk veroordeeld worden voor het gebruiken van overdadig geweld of iets dergelijks.

  Mijn advies in deze:
  Bij een heterdaadje, helemaal verrot schoppen of slaan of beide.
  Vervolgens naar binnen/huis gaan, en dan de hulpdiensten bellen met de mededeling dat er waarschijnlijk iemand verschrikkelijk op z’n bek is gegaan. (dit wel anoniem doen).

  Dit is mij een poosje geleden eens ingefluisterd door een agent die ter plaatse kwam na een melding van spiegeltrappers. (en nee, ik was helaas net iets te laat, dus ik zat met de schade aan mijn auto, net als diverse buren)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. R.Katers
  31 oktober 2011 op 16:15 | #12

  @Marco Jammer genoeg betrap je die stakkers niet op tijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Marco
  31 oktober 2011 op 19:30 | #13

  @R.Katers
  Ben het helaas met je eens……….., maar mocht men ooit de mazzel hebben dat er wel sprake is van een heterdaadje dan hoop ik echt dat mijn tip ter harte wordt genomen.
  Al is het maar een teken naar politie en justitie dat wij, hardwerkende belastingbetalers, het een beetje zat zijn.
  En misschien zelfs meteen een waarschuwing voor die mafkezen die niet met hun vingers van andermans eigendommen kunnen afblijven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Wladimir
  31 oktober 2011 op 23:05 | #14

  @Marco, inderdaad zou dat gevoel meteen bij je opkomen… Ik weet hem mooier, knuppel/hamer/steek hem gelijk dood. Want als de beste dondersteen wakker word is het niet moeilijk meer voor de politie natuurlijk: “Ik schopte deze spiegel eraf, en toen ben ik half murw geschopt”
  Even in het computertje kijken en Marco kan betalen voor een nieuwe kaak, fiets en natuurlijk de emotionele schade die de dondersteen heeft geleden, hij durft misschien nooit meer naar autospiegels te kijken en moet dus maar in de ziektewet.

  Nee, een of twee corrigerende tikken in het staande houden vind ik kunnen en de politie ook. De redenering dat jij dan opgepakt word geldt inderdaad als je hem klinisch dood schopt, maar heb al meermalen meegemaakt dat de politie zelfs eerst even wacht tot de dondersteen zijn pakkie heeft ontvangen.

  Het mag niet, klaar. Maar Politie en Justitie zijn ook mensen en als je uitlegt dat je 1 tik hebt uitgedeeld puur om de man staande te houden (want hij stribbelde tegen/rende weg/kwam dreigend op me af) word echt wel door de vingers gezien.

  Zou mooi wezen als ik die irritante buurvrouw van me de hersens in kon slaan, en ermee wegkomen op jouw manier. Dan ben je zelf ook een boef, en mag je erin voor mishandeling.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Marc van Houten
  1 november 2011 op 01:20 | #15

  Mee eens!
  Jammer genoeg lezen die mafkezen dit niet!
  Der zit niets anders op om zelf ten strijde te trekken.
  Wanneer gaan wij wat doen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. rigobert
  1 november 2011 op 02:45 | #16

  kijk uit dat die mafkezen jou niet in elkaar schoppen dus ik zou maar wachten tot dat de hulpdiensten er zijn lijkt me niet echt verstandig om zelf actie te ondernemen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. R.Katers
  1 november 2011 op 09:22 | #17

  @Marco vind het zeker een goede tip!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Marco
  1 november 2011 op 21:52 | #18

  @rigobert
  Geloof mij nou maar, ik ga echt niet staan wachten op de zogenaamde hulpdiensten.
  Die mogen komen om de rotzooi op te ruimen, en dan bedoel ik niet de eventuele schade aan mijn of een auto.

  Daarbij wil ik nog aan de mafkezen melden dat dit géén dreigement is, maar een BELOFTE!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Marc van Houten
  2 november 2011 op 20:14 | #19

  Kijk je mag het recht niet in eigen hand nemen punt uit.
  Maar de politie kan niet altijd meteen komen enz.
  Samen kun je meer en het word steeds gekker.
  Maargoed we wachten rustig af tot er nog meer gebeurt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.