Auto op z’n kant na rempoging met handrem in Wilhelminastraat

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 1 oktober 2011

Haarlem – Op de Wilhelminastraat in het centrum van Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto op z’n kant terecht gekomen. Rond kwart over een reden de twee inzittenden in de richting van de Stadsschouwburg. Zo’n honderd meter voor de kruising trok de bestuurder aan zijn handrem. Gezien de snelheid waarmee hij reed stonden de remsporen tientallen meters over het wegdek.

Net voor de kruising raakte de bestuurder met z’n wielen de middenberm waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam vervolgens op z’n zijkant terecht.

De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar raakte niet dermate gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis moesten voor verdere zorg. De politie heeft van diverse getuigen hun verklaring opgenomen.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto later op de avond weggesleept.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Nick
  1 oktober 2011 op 07:44 | #1

  Hopelijk hebben ze opdat moment flink genoten van deze onzinnige actie. Een beetje volwassen persoon weet vooruit wat er kan gebeuren. Bestuurder is vast een beginnende bestuurder. De verzekering zal niets uitbetalen, de kans bestaat zelfs dat hij nog de rekening gaat krijgen voor de berging kosten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  1 oktober 2011 op 10:21 | #2

  En dat soort verschrikkelijk domme en vooral stomme acties zorgen ervoor dat diegene die wel op een redelijk normale manier rijden (want we zijn allemaal op onze eigen manier een goed chauffeur).
  Wel weer elk jaar een brief van de verzekering op de mat krijgen met de boodschap dat men door diverse omstandigheden (zoals deze dus) genoodzaakt zijn om de verzekeringspremies weer met een aantal procenten te verhogen………

  Hoop inderdaad dat deze bestuurder diverse rekeningen gepresenteerd krijgt.
  Ik noem: Te hoge snelheid (is te berekenen via remspoorlengte en dergelijke)
  Kosten uitrukken van diverse hulpdiensten
  Kosten voor het afslepen van het wrak
  Kosten voor opslag van het wrak (meestal op een terrein van de berger)
  Kosten reparatie wegdek (wanneer nodig natuurlijk)

  Tevens ben ik van mening dat personen die dit soort dingen “leuk” vinden om te doen, meteen een rijontzegging en een aanmelding voor een EMG cursus dienen te krijgen.

  Want laten we eerlijk zijn, je zal er maar net lopen na een gezellig avondje uit……….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. johann
  8 oktober 2011 op 22:37 | #3

  Hahaha de bestuurder was maar 16 dus vond het niet gek

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.