88-Jarige man zwaar gewond door brand in woning aan Semmelweisstraat

Geschreven door Rowin van Diest op dinsdag 18 oktober 2011

Haarlem – Een 88-jarige man is dinsdagavond zwaar gewond geraakt bij een brand in zijn woning aan de Semmelweisstraat in Schalkwijk. Om even voor half zeven werd de brandweer gealarmeerd en rukte direct met meerdere wagens uit richting de woning. In de woning bevond zich op dat moment nog de 88-jarige bewoner.

Buren ondernamen een poging om de man naar buiten in veiligheid te brengen, echter moesten ze de actie gedeeltelijk staken gezien de heftige brand.

De brandweer heeft uiteindelijk de man uit de woning weten te krijgen waarop ambulancebroeders de man eerste hulp hebben verleend. De man is even later met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De man heeft diverse brandwonden opgelopen. Een gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer ter plaatse te komen.

Naast de man raakte ook twee buren gewond tijdens het redden van de man, de buurvrouw ging door haar knie heen en een buurman moest wegens rookinhalatie voor controle mee naar het ziekenhuis.

De woning liep door de brand ook aanzienlijke schade op. Over de oorzaak van de brand is nog iets bekend, de politie zal een uitgebreid onderzoek instellen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de woning in de loop van de avond afgedicht.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.