Snorfietsster gewond na aanrijding met auto op Kleverlaan

Geschreven door Michel van Bergen op dinsdag 6 september 2011

Haarlem – Een vrouw is dinsdag aan het einde van de ochtend gewond geraakt na een verkeersongeval. De vrouw reed op haar scooter op de Kleverlaan in Haarlem noord toen ze door nog onbekende reden in botsing met een auto kwam. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Politie en ambulance kwamen ter plaatse om de vrouw te verzorgen.

Ze is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om alle sporen in kaart te brengen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. hoi!!!
  6 september 2011 op 19:31 | #1

  toch leuk dat de redactie je even bedankt als je een fout in de tekst gemeld hebt ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Debouncer
  6 september 2011 op 21:43 | #2

  Politie om de vrouw te verzorgen? De verkeersongevallenanalyse komt er ook alleen maar bij om te kijken wie ze een boete aan kunnen smeren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Trazonlu
  7 september 2011 op 04:04 | #3

  Ik ben een pizzabezorgen en ik zie iedere uur een snelle opgevoerde scooters en blijkbaar wachten ze op actie ik vind dat er meer rollerbank moet komen en de auto snelheidmeters.
  want mijn bezorg scooter gaat maar 50 en ik rij alleen binnende bewoudekom. dus de auto achter mij gaan naar voren tot net ze mij raken. ze willen dat ik aan de kant gaat en hun voorlaten gaan maar zo hoort de regels niet in binnen de bebouwdekom mag je maar 50!
  Dus hier wacht ik 2 jaar lang.. Het het is heell gevaarlijk .
  ik heb een eigen snor.
  en me vriend reed daar op.
  ging precies 26 km hardnadat hij ongeluk heeft gedaan met mercedes busje bij kindersingel heb ik nog geen centje vergoeding gekregen.
  ik kwam met mijn bezorgen naar die plaats waar nogeluk was zag ik paar politie autos en ambulance. polities zeide tegen mij maak je geen zorgen je wordt vergoed.
  Blijkbaar heb ik nog geen centje op me bankrekening staan .
  Dus ben ik naar politie bureau gegaan. dat ik niet vergoed werd vroegen ze om schadeformulier. dankzei god hebben ze niet ingevuld nu ben ik mijn nieuwe 2011 model verspa kwijt:)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. marcel
  7 september 2011 op 08:31 | #4

  De VOA komt alleen als er spraken is van een ongeval met letsel zo dat er duidelijkheid is wie er voor de kosten moet op draaien, de roekeloze chauffeur of de opgevoerde scooter. waarom doet bijna iedereen zo negatief over de politie.

  (wie op wil vallen, kan rekenen op aandacht en een boete krijgen)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. diemux
  7 september 2011 op 12:35 | #5

  Debouncer :
  Politie om de vrouw te verzorgen? De verkeersongevallenanalyse komt er ook alleen maar bij om te kijken wie ze een boete aan kunnen smeren.

  Dat is wel erg kortzichtig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Debouncer
  7 september 2011 op 17:14 | #6

  @marcel

  Ook een agent van de VOA maakt van zijn bevindingen een PV op. Ook dit PV kan naar justitie. En bij schuld volgt gewoon een straf. Dus kassa voor de overheid. Dat dit onderzoek ook uitsluitsel geeft over onschuld is meegenomen voor de benadeelde. Maar dat is geen doel op zich jammer genoeg.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Debouncer
  7 september 2011 op 17:22 | #7

  @diemux

  De politie heeft het respect verloren. De hulp aan hen die dat behoeven is verworden tot een instituut dat zoveel mogelijk geld voor de overheid genereert. Het andere deel van hun werk (de opsporing van het strafbare feit) is ook ondergeschikt geraakt aan verkeerscontroles. Lees jij ooit nog wel eens over een agent die iemand uit een brandend huis of het water redt?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Marco
  7 september 2011 op 17:58 | #8

  @Trazonlu
  Als jouw scooter “maar” 50 gaat, wil niet zeggen dat je dat ook mag rijden binnen de bebouwde kom.
  Komt bij, om de een of nadere reden geloof ik ook niet helemaal dat jij je aan alle verkeersregels houdt, vooral als ik kijk hoe de gemiddelde pizzakoerier zich op z’n scootertje door het verkeer wurmt.

  Tevens een klein maar toch dringend verzoek;
  Ga eens opnieuw je inburgering doen, en dan met name het stukje begrijpend schrijven ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. ik
  8 september 2011 op 00:15 | #9

  Een scooter mag maar 45 rijden..

  Dit is geloof ik ook de snelheid binnen de bebouwde kom.

  Gr

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. ik
  8 september 2011 op 00:20 | #10

  Mijn excuses het is 30 rijden in de bebouwde kom.

  Daar in tegen wil ik ook nog toevoegen dat een snorbrommer maar 25 mag.

  Dit even duidelijk voor de pizzakoerier.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. hoi!!!
  8 september 2011 op 15:56 | #11

  Trazonlu :Ik ben een pizzabezorgen en ik zie iedere uur een snelle opgevoerde scooters en blijkbaar wachten ze op actie ik vind dat er meer rollerbank moet komen en de auto snelheidmeters.want mijn bezorg scooter gaat maar 50 en ik rij alleen binnende bewoudekom. dus de auto achter mij gaan naar voren tot net ze mij raken. ze willen dat ik aan de kant gaat en hun voorlaten gaan maar zo hoort de regels niet in binnen de bebouwdekom mag je maar 50!Dus hier wacht ik 2 jaar lang.. Het het is heell gevaarlijk .ik heb een eigen snor.en me vriend reed daar op.ging precies 26 km hardnadat hij ongeluk heeft gedaan met mercedes busje bij kindersingel heb ik nog geen centje vergoeding gekregen.ik kwam met mijn bezorgen naar die plaats waar nogeluk was zag ik paar politie autos en ambulance. polities zeide tegen mij maak je geen zorgen je wordt vergoed.Blijkbaar heb ik nog geen centje op me bankrekening staan .Dus ben ik naar politie bureau gegaan. dat ik niet vergoed werd vroegen ze om schadeformulier. dankzei god hebben ze niet ingevuld nu ben ik mijn nieuwe 2011 model verspa kwijt:)

  WOW! Wil iemand die dit stukje in een keer begreep dat even melden?! Beste Trazonlu, lees voordat je volgende keer iets post even je stukje nog een keer door! Hier snap ik namelijk echt niks van. Trouwens wat heeft dit met het hele artikel te maken?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. ron
  14 september 2011 op 09:49 | #12

  Debouncer :
  @marcel
  Ook een agent van de VOA maakt van zijn bevindingen een PV op. Ook dit PV kan naar justitie. En bij schuld volgt gewoon een straf. Dus kassa voor de overheid. Dat dit onderzoek ook uitsluitsel geeft over onschuld is meegenomen voor de benadeelde. Maar dat is geen doel op zich jammer genoeg.

  Ja kassa voor de overheid omdat er gewoon sprake is van een artikel 5 of 6 inderdaad. Dat is een bij product uit het onderzoek.
  Het onderzoeken van de toedracht heeft vooral als doel om duidelijk te krijgen wat er is gebeurd en dit onomstotelijk voor beide partijen op papier te krijgen. Iemand die door een dergelijk ongeval blijvend (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt heeft deze zaken kei en kei hard nodig om dit met de verzekering van de tegenpartij te regelen.
  Bij letsel schades gaat het om gigantische bedragen. Je begrijpt dat verzekeringsmaatschappijen niet staan te springen om dat uit te keren en dus elke opening die ze in de toedracht aantreffen zullen aangrijpen om onder de claim uit te komen.
  Vandaar het grondig onderzoek naar de toedracht door de VOA.
  Dat daar ook een boete uitkomt is logisch. Er is immers een overtreding begaan waardoor iemand (mogelijk blijvend) letsel heeft opgelopen. Maar die boete is niet het hoofddoel van de VOA. Laat dat duidelijk zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.