Politie zoekt motorrijder met levensgevaarlijk rijgedrag

Geschreven door de Redactie op donderdag 22 september 2011

Haarlem – De politie is dringend op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een motorrijder die donderdagmiddag op levensgevaarlijke wijze heeft deelgenomen aan het verkeer. De motorrijder reed even na 16:30 uur met 116 kilometer per uur over de Zeeweg in Overveen (80-kilometerweg) en passeerde hierbij een snelheidscontrole.

Toen hij hiervoor een stopteken kreeg van de politie, leek de motorrijder vaart te minderen. Vlak voor de agente week hij echter uit en ging hij er met hoge snelheid vandoor in de richting van Haarlem. De agente heeft hierbij opzij moeten springen om te voorkomen dat zij aangereden werd door de motorrijder.

De achtervolging werd vervolgens ingezet door agenten en het genoteerde kenteken werd onder politiemensen in de regio verspreid. De motorrijder heeft met snelheden boven de 100 km/uur binnen de bebouwde kom gereden. Hij werd gezien op o.a. de Zijlweg, de Brouwerskade, de Leidsevaart, de Zijlvest, de Temperlierstraat, het Houtplein, de Dreef, de Buitenrustbrug, de Schipholweg, de Europaweg en de Boerhaavelaan. De motorrijder negeerde stoptekens van politiemensen, reed over fietspaden, negeerde het rode verkeerslicht, passeerde een vluchtheuvel van links en heeft levensgevaarlijke situaties voor andere weggebruikers veroorzaakt.

Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Door middel van het kenteken is de eigenaar van de motor achterhaald. Het is echter vooralsnog onduidelijk wie er op de motor gereden heeft. De politie komt daarom graag in contact met weggebruikers die deze motorrijder hebben gezien. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. san
  23 september 2011 op 23:38 | #1

  Is die motor gestolen ofzo,kenteken is bekend en de eigenaar van de motor
  achterhaald. Dan is adres toch ook bekend en kan degene toch alsnog
  een boete te geven,en motor in beslag te nemen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. DeMug
  25 september 2011 op 03:21 | #2

  @san,

  In het bericht staat te lezen dat vooralsnog onduidelijk is wie er op de motor gereden heeft. De motor kan gestolen zijn geweest voor een tijdje (joyriding).

  Pas als getuigen gezien hebben dat het de eigenaar zelf was die op de motor rond racete, is hij of zij als dader aan te wijzen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.