Politie richt zich opnieuw op project ‘slooproute’ in Haarlem-Noord

Geschreven door de Redactie op vrijdag 16 september 2011

Haarlem – In de nachtelijke uren van het weekend worden er in Haarlem-Noord regelmatig spullen vernield en is er sprake van baldadigheid en geluidsoverlast. Dit veroorzaakt niet alleen veel irritatie en overlast maar zorgt ook voor financiĆ«le schade bij bewoners en winkeliers. In de maanden maart en mei is dit probleem voor een aantal weken projectmatig aangepakt.

De politie Haarlem-Noord gaat de komende tijd wederom extra toezicht houden op die specifieke routes en locaties om de overlast terug te kunnen dringen. De toezicht zal zowel opvallend als onopvallend gaan plaatsvinden. Op deze manier wil de politie dit probleem aanpakken. Naast de inspanning van politie om iets aan de vernielingen en overlast te doen, wordt er met onderstaande punten ook een bijdrage gevraagd aan de bewoners en winkeliers om de buurt veiliger en leuker te maken:

  • Ziet u iets verdachts? Meld dit direct zodat de politie sneller op kan treden.
  • Noteer bijzonderheden zoals uiterlijke kenmerken, kleding, eventuele kentekens, aantal personen en andere opvallende kenmerken.

Als uw eigendom vernield is doet u hier dan altijd aangifte van. Dit om de dader beter te kunnen achterhalen en uw schade te kunnen verhalen. Ook zijn deze cijfers voor de politie erg belangrijk om bijvoorbeeld de locaties waar extra toezicht gehouden moet worden te bepalen.

Hoe kunt u iets melden? Dit kan door contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Is het dringend? Schroom dan niet om 112 te bellen! 112 daar pak je ook daders mee!

Geen reacties mogelijk.