Verkeerschaos door dubbel ongeval op Westelijke Randweg [update]

Geschreven door Michel van Bergen op donderdag 7 juli 2011

Haarlem – Door twee aanrijdingen is er donderdagochtend een verkeerschaos ontstaan op de Westelijke Randweg (N208) in Haarlem. Even voor half negen klapte een BMW en een busje door nog onbekende reden tegen elkaar ter hoogte van afslag Bloemendaal. Hulpdiensten kwamen ter plaatse maar gelukkig bleef het beperkt tot materiele schade.

Tijdens de afhandeling van de aanrijding heeft was een andere bestuurder kennelijk teveel afgeleid en zag een busje voor zijn wagen over het hoofd. De bestuurder remde te laat en klapte op het busje, welke vervolgens tegen zijn collega in een ander busje voor hem schoot. De twee busjes kwamen door de klap tegen elkaar te zitten en konden geen kant meer op.

Door beide ongevallen waren er twee rijstroken afgesloten waardoor het verkeer op de randweg behoorlijk vast kwam te zitten. Enkele inzittenden van de auto’s zijn ter plekke bekeken door ambulancepersoneel in verband met nekklachten, maar niemand hoefde naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

Update:
De politie controleerde zoals gebruikelijk bij een aanrijding alle automobilisten op rijden onder invloed. Bij een van de bestuurders werd geconstateerd dat hij flink onder invloed van alcohol was. Bij hem werd een promillage van 1,74 gemeten, meer dan drie keer de wettelijk maximaal toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.