Overvallenteam houdt 5 verdachten aan voor woningoverval in Haarlem

Geschreven door de Redactie op vrijdag 15 juli 2011

Haarlem – Het overvallenteam van politie Kennemerland heeft op 10 juni een onderzoek ingesteld naar de overval op een 58-jarig Haarlemse in haar woning aan de Godfried van Bouillonstraat. Gedurende dit onderzoek naar de woningoverval, zijn door rechercheurs van het overvallenteam vijf verdachten aangehouden en hebben meerdere huiszoekingen plaatsgevonden.

De vijf verdachten zijn vier mannen en een vrouw, in de leeftijd van 21 t/m 30 jaar, afkomstig uit Beverwijk, Velsen-Noord, IJmuiden en Haarlem. Twee van de mannen, een 21-jarige Haarlemmer en een 30-jarige man zonder vaste woonplaats, worden verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval en zij zitten nog vast. Op 21 juni jl. werd dit tweetal eveneens aangehouden op verdenking van een woninginbraak in Velserbroek.

De vrouw en de overige twee mannelijke verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar zij worden nog wel verdacht van heling van de goederen die zijn buitgemaakt bij de overval op de 58-jarige Haarlemse. Het onderzoek wordt door het overvallenteam voortgezet.

Het overvallenteam
Politie Kennemerland heeft sinds 1 mei jl. een overvallenteam operationeel. Dit overvallenteam houdt zich specifiek bezig met het oplossen van overvallen die in de regio Kennemerland plaatsvinden. Overvallen hebben een grote en bedreigende impact voor slachtoffers en vaak ook voor getuigen; daarom is politie en justitie er alles aan gelegen om de daders op te sporen en de overvallen op te lossen. De aanpak van de overvalproblematiek is een landelijke prioriteit en het team is dan ook blij dat zij deze verdachten hebben kunnen aanhouden van de woningoverval op de 58-jarige Haarlemse vrouw.

Geen reacties mogelijk.