Gezin ontvlucht brandende woning aan de Berlagelaan

Geschreven door Rein van Lierop op donderdag 28 juli 2011

Haarlem – De bewoners van een woning aan de Berlagelaan in Parkwijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een felle brand. Het gezin werd omstreeks drie uur ruw gewekt door een rookmelder waarna zij zich in allerijl in veiligheid wist te brengen. Het vuur sloeg inmiddels flink om zich heen en was aan zowel de voor- als achterzijde van de woning uitslaand.

De hulpdiensten spoedden zich naar het brandadres en er werd al snel opgeschaald naar een zogeheten middelbrand. Uit voorzorg werd ook een ambulance opgeroepen. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen en heeft het pand goed geventileerd. De bewoners bleken niet gewond te zijn geraakt.

Door de brand is de woning zwaar beschadigd geraakt en zal het gezin voorlopig niet naar huis kunnen keren. Het Team Brandonderzoek van de brandweer Kennemerland is ingeschakeld om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand.

Fotografie: Rein van Lierop

 1. …..
  29 juli 2011 op 09:15 | #1

  ohh wat lijkt me dat erg gelukkig is er niemand gewond geraakt..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. puntje
  31 juli 2011 op 09:32 | #2

  dit lijkt me verschrikkelijk! Helemaal als ik zie hoe het huis er aan toe is….. (op de foto’s maar ook in het echt)
  bah bah….
  Alles kwijt…..

  Sterkte voor dit gezin!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marielle
  3 augustus 2011 op 23:45 | #3

  En dan te bedenken dat ongeveer een jaar geleden het huis ernaast in vuur en vlam stond :s heel heftig allemaal

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.