Dreamnight vertrekt met gillende sirenes vanuit Haarlem naar Artis

Geschreven door de Redactie op vrijdag 3 juni 2011

Haarlem – Vrijdag aan het einde van de middag zijn een tiental hulpverleningsvoertuigen vanaf de Boerhaavelaan bij het Kennemer Gasthuis richting Artis vertrokken. Onder begeleiding van politie- motoren vertrekt de grote stoet met zwaailichten en gillende sirenes naar Artis. Dreamnight is speciaal georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie.

De kinderen zijn hiervoor speciaal uitgenodigd door hun ziekenhuis of andere instelling. Dit goede initiatief is in 1996 begonnen in de dierentuin Blijdorp te Rotterdam. De naam van het initiatief luidde toen: Dreamnight at the Zoo.

Inmiddels wordt een dergelijk evenement wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee op nagenoeg dezelfde datum. Het doel is om de kinderen en hun familie een onbezorgde avond te bezorgen. Een avond waarop ze even hun ziekte en/of handicap kunnen vergeten.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Adriaantje
  3 juni 2011 op 16:35 | #1

  Prachtig initiatief!
  Hulde aan de organisatie en iedereen die eraan meewerkt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Suniram
  3 juni 2011 op 16:52 | #2

  Heel leuk voor de kindjes!

  En jammer dat mijn debiele buurman hierdoor helemaal uit zijn plaat gaat en meeloeit in de tuin… ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. R
  3 juni 2011 op 19:49 | #3

  Wauw helemaal goed!!
  Ik stond in de keuken eten te bereiden toen ik verrast werd met loeiende sirene’s ..
  Meteen ff me telefoontje gepakt en gekeken op facebook/hyves of er meldingen stonden.
  Op hyves een vrijwilliger van de brandweer, die had meteen gepost dat het om het goede doel ging.. helemaal SUPER

  Ik buig diep voor alle mensen die hieraan meewerken..

  @ suniram .. bakkie koud water doet wonderen ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. hoi!!!
  3 juni 2011 op 22:49 | #4

  @Suniram
  Helaas voor hem is het alleen voor kinderen;-)

  Top idee is dit! Dacht wel even dat er weer eens iets ergs gebeurt was!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. christina
  4 juni 2011 op 14:38 | #5

  inderdaad helemaal super, ik werk zelf in de zorg, en wist van niks was wel aan t werk in heemstede, en de bewoners dachten net als ik dat er iets erg was gebeurd, zal ze snel vertellen als ik er weer ben, hoe t werkelijk in elkaar zit;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. jajaja
  5 juni 2011 op 12:38 | #6

  Idd leuk, totdat er wat groots gebeurt dan zit je in Haarlen zonder brandweer want die moeten zonodig die kids heen en weer rijden, dan zou ik zeggen schakel connexxion in voor vervoer, inplaats van de brandweer/ambu.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Hans
  5 juni 2011 op 13:39 | #7

  @jajaja, Het is niet zo dat Alle brandweer en ambu’s worden gebruikt. Er staat genoeg op “reserve” ofwel secundair materiaal, daarnaast rijden er ook auto’s van het Nederlandse Rode Kruis mee. Als we dit via “connexxion doen is de bijzonderheid er van af.
  Daarom mag er dan ook bij hoge uitzondering OGS gereden worden (licht en geluid).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. hoi!!!
  5 juni 2011 op 13:48 | #8

  @jajaja
  Daar houden ze egt wel rekening meehoor! De meeste mensen die dit doen doen het volgens mij buiten diensttijd!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Fred
  6 juni 2011 op 14:51 | #9

  @jajaja
  Waarschijnlijk heb je de klok horen luiden en weet je niet waar de klepel hangt of je i.q. reikt niet verder dan dat van een poffertje er is ter alle tijden brandweer in de kazerne aanwezig en dus ook voertuigen om mee uit te rukken van elk korps deed een of twee voertuigen mee wees eens blij dat er wat gedaan wordt voor deze zieke kinderen i.p.v. dit soort stompzinnige opmerkingen te plaatsen informeer eerst eens voor je wat opschrijft dit voorkomt kwaad bloed bij mij en de mensen die dit hebben georganiseerd..!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.