Man rijdt snorfietsster aan na ‘ANPR’ hit door politiewagen (video inside)

Geschreven door Michel van Bergen op maandag 27 juni 2011

Haarlem – Een 38 jarige Haarlemse vrouw is maandagochtend gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw reed rond kwart voor elf op haar snorfiets over de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord toen een 25 jarige man uit Zandvoort de Overtonweg in reed en de vrouw over het hoofd zag. Politieagenten wilde de bestuurder van de auto even daarvoor staande houden.

Zijn nummerplaat werd in de politiewagen herkend door het ANPR-systeem (Automatische kentekenplaatherkenning) vanwege een openstaande boete. Of de man wilde vluchten voor de politie, of dat hij gewoon hard wegreed, was op dat moment niet duidelijk.

De gevallen vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel. Gelukkig bleken de verwondingen mee te vallen en kon het slachtoffer na de eerste hulp in de ambulance weer naar huis.

De Zandvoorter werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast zal hij de openstaande boetes moeten betalen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. hoi!!!
  28 juni 2011 op 17:21 | #1

  NOOIT MEER TERUG GEVEN DAT RIJBEWIJS!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. René
  29 juni 2011 op 15:07 | #2

  Helemaal mee eens, hoi…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. sonja
  29 juni 2011 op 17:08 | #3

  Als de politie iemand opjaagd(achterna zit) terwijl ze al weten waar hij woont, en deze oersoon veroorzaakt een ongeluk door het op jagen , wie heeft er dan eigenlijk de schuld?
  Dat vraag ik mij regelmatig af.
  IK keur het niet goed dat je de benen neemt maar dat opjagen terwijl je dan eigenlijk kan verwachten dat onschuldige de prijs gaan betalen is ook vreemd toch?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Juffie
  30 juni 2011 op 10:07 | #4

  @Sonja.. Schuld ligt bij de persoon zelf. Had hij maar geen reden moeten hebben om gesignaleerd te staan! Had hij ook niet “opgejaagd” hoeven worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Arie
  30 juni 2011 op 10:49 | #5

  Haha Sonja…, Kom uit je droomwereld. Degene die het ongeval veroorzaakt heeft altijd de schuld. Er kan nooit een verklaring, of reden, zijn om een aanrijding te veroorzaken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. sonja
  3 juli 2011 op 14:18 | #6

  Blijf er toch een vraagteken bijzetten omdat ik herhaaldelijk dit soort berichten lees, Heb zelf wel meerdere keren gezien dat Politie gewoon eerst gingen wachten tot iemand weg reed en er toen pas achteraan gingen jagen, terwijl ze voor die tijd al hadden kunnen arresteren of aan hadden kunnen houden. En dat heb ik echt niet gedroomd hoor.
  Aan de andere kant hebben jullie wel gelijk dat je maar moet zorgen dat je niet gezocht word, laten we dat wel voorop stellen.
  Maar dan kom ik met het vraagteken als hij niet opgejaagd werd had hij waarschijnlijk ook niemand aangereden, die totaal ONSCHULDIG was.
  IK blijf het een patstelling vinden.
  Ik denk zoals het slachtoffer zou kunnen denken namelijk: als de politie hem niet op de hielen had gezeten was ik waarschijnlik ook niet aangereden, dan had hij beter opgelet.
  Blijf het een moeilijk vraagstuk vinden met meerdere kanten en toch een beetje denken dat politie het vaak wel leuk vind iemand achterna te zitten terwijl dat niet ECHT nodig was en de rest van het verkeer en andere personen daardoor in gevaar brengt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.