Bewoner vergeet fornuis uit te zetten; hond gered door brandweermannen

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 25 juni 2011

Haarlem – In een woning aan de Helene Swarthstraat is zaterdagavond brand ontstaan. Rond kwart voor tien zag de buurman rook uit de brievenbus van de woning komen en waarschuwden daarop de hulpdiensten. De brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse.Op het moment dat de brand in de woning uitbrak was niemand aanwezig in de woning.

De brandweer heeft de deur van de woning geforceerd om toegang te krijgen en het vuur te blussen. Bij het betreden van de woning kwamen de brandweerlieden een hond tegen welke direct uit de woning is gehaald.

De bewoner vertelde even later dat hij vergeten was om het fornuis uit te zetten en er vermoedelijk een theedoek is gaan branden. De theedoek heeft vervolgens de prullenbak in de brand gezet waarna de boel is gaan branden.

De brandweer had het vuur snel gedoofd en kon voorkomen dat de rest van de woning ook in vlammen op ging. De keuken heeft forse schade opgelopen door de brand. Door de flinke rookontwikkeling heeft de brandweer het bovenste ruit in het trappenhuis eruit geslagen zodat de rook kon verdwijnen. Met een overdrukventilator is de rest van de rook uit het trappenhuis geblazen.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.