Zeven aanhoudingen bij grote horeca-actie in centrum Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 21 mei 2011

Haarlem – De politie heeft tijdens een grote algemene horeca-actie in Haarlem in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal zeven verdachten aangehouden en enkele tientallen bekeuringen uitgeschreven. De controle was onder andere gericht op het terugdringen van alcohol- en drankmisbruik onder minderjarigen en overlastgevend gedrag van uitgaanspubliek.

Daarbij werd extra toezicht gehouden op de loop en slooproutes vanuit het Centrum in de richting van Haarlem Zuid-West, Noord en Schalkwijk. Extra controles werden uitgevoerd op de diverse horecagelegenheden en dan met name waar het ging om geluidsoverlast en het naleven van de vergunningsvoorwaarden. De aanhoudingen werden verricht voor onder andere belediging, openbare dronkenschap en drugsgebruik door minderjarigen. De bekeuringen werden ondermeer uitgeschreven voor alcoholgebruik op de openbare weg, wildplassen, baldadigheid en opgeven valse naam.

Aan de controle werkten politiemensen uit de basisteams mee, politieruiters van het KLPD,medewerkers van Bijzondere Wetten, medewerkers van de afdeling milieu van de gemeente en medewerkers van de Voedsel en Warenautoriteit.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.