Brandweer Haarlem-Oost houdt handtekeningen-actie in winkelcentrum

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 21 mei 2011

Haarlem – Brandweerlieden uit Haarlem-Oost hebben zaterdag in het winkelcentrum Schalkwijk handtekeningen ingezameld om te protesteren tegen de geplande bezuinigingen. De VRK (Veiligheidsregio Kennemerland) wilt drastische bezuinigings- maatregelen gaan doorvoeren wat volgens de brandweerlieden ten koste gaat van de veiligheid van de inwoners in Haarlem.

Tevens zal het langer gaan duren voordat de brandweer ter plaatse is bij een incident.

In de plannen van de VRK staat onder andere dat er honderd vrijwilligers moeten worden wegbezuinigd, waarvan er achttien bij de brandweer Haarlem-Oost werken en er twee van de vier tankautospuiten in Haarlem moeten verdwijnen.

De definitieve bezuinigingsplannen zullen op 18 juli bekend gemaakt worden.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. christina
  23 mei 2011 op 10:52 | #1

  nou zeg, al die bezuinigingen word er misselijk van, op mijn werk en hier, dus ook ,ze zijn echt gek geworden hoor, ik hoop met heel mijn hartje dathet niet gaat lukken, suc6 jongens,

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. martin
  26 mei 2011 op 01:31 | #2

  SCHANDALiG VOOR WOORDEN. Ik kan 100 dingen bedenken waar de gemeente op kan bezuinigen maar om de hardwerkende vrijwilligers die haarlem veilig proberen te houden te laten verdwijnen vindt ik absurt! Woon zelf niet in haarlem maar wel vlakbij! Maar wil deze heren graag steunen. Laat die ambtenaren maar wat salaris inleveren of kort de plantsoenendienst maar kom niet aan onze Veiligheid!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.