Jongens zien tijdens vaartocht flinke rookwolken achter woning opstijgen

Geschreven door Roderick de Veen op vrijdag 6 mei 2011

Haarlem – Grote paniek vrijdagmiddag rond 16:15 uur op de Scheltemakade. Twee jongens in een bootje zagen van achter een woning flinke rookwolken opstijgen. Ze twijfelden geen moment en legde de boot aan de kade en waarschuwde buurtbewoners. Nog voordat de brandweer arriveerde begonnen de jongens samen met een buurvrouw de eerste bluswerkzaamheden.

Met een tuinslang en gieter werd een begin gemaakt aan het blussen van de brand. Een berg compost stond tegen een schuur door onbekende oorzaak in brand. De brandweer heeft het blussen overgenomen en wist het vuur snel uit te krijgen.

De jongens kregen van de buurvrouw allebei een flesje rosé voor het doortastende optreden. Op het moment van de brand waren de bewoners niet aanwezig.

De schade bleef beperkt tot roet- en brandschade. De twee jongens vertrokken na hun heldhaftige optreden weer met hun bootje om hun vaartocht voort te zetten.

Fotografie: Roderick de Veen

 1. Tim
  6 mei 2011 op 23:03 | #1

  Goed werk van die jongens!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. christina
  7 mei 2011 op 12:04 | #2

  kijk…………en ook dat is de jeugd,toppie jongens, heel goed gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  7 mei 2011 op 23:10 | #3

  Haha en het flesje Rosè hebben ze vervolgens weer bij hun moeder in mogen leveren ;-) maar wel goed van die jongens, voor het zelfde geld hadden ze gedacht dat het een bbq was een waren ze door gevaren! Top jongens!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Patrick
  8 mei 2011 op 02:18 | #4

  Bedankt (: @ hoi!!! Het flesje Rosé was heerlijk hoor, mensen van 20 en 19 mogen gewoon alcohol drinken ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.