Grote controle op openbaar vervoer en taxi’s in Haarlem

Geschreven door de Redactie op zondag 22 mei 2011

Haarlem – De politie hield zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag een grote controle op reizigers van het openbaar vervoer en taxichauffeurs. De nadruk bij de openbaar vervoer controles lag vooral op (verbale) agressie richting de buschauffeurs en asociaal gedrag in de bussen. De controles werden gehouden op de trajecten Velsen/Haarlem en Hoofddorp/Haarlem.

Tevens was er in de vooravond en rond sluitingstijd van de horeca extra toezicht op de haltes langs het traject Velsen-Santpoort-Velserborek-Haarlem en Hoofddorp-Haarlem. Hierbij werd extra aandacht besteed aan het alcoholmisbruik onder jongeren en het plegen van vernielingen. Hierbij werden geen onregelmatigheden aangetroffen. De controles werden uitgevoerd in samenwerking met een team van Connexxion.

In 10 gevallen werden jongeren bekeurd voor asociaal gedrag in de bus, zoals eten en drinken, voeten op de bank en verbale agressie tegen chauffeurs. Daarbij maakte de agenten in 26 gevallen proces-verbaal op voor onder andere zwartrijden, drank/drugsgebruik onder minderjarigen en geen identiteitsbewijs bij zich hebben. Eén passagier is aangehouden voor belediging van de politie.

De politie hield, in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, een taxicontrole rondom het centrum van Haarlem. Hierbij werden in totaal 60 taxi’s gecontroleerd op de naleving van de aangewezen rijroute in Haarlem-Centrum, alcoholmisbruik, rijgedragingen en naleving van de regels in de Wet Personenvervoer. Er is twee keer proces-verbaal opgemaakt voor een defecte kostenteller (taxometer) en één keer in verband met een verlopen bedrijfsvergunning.

Geen reacties mogelijk.